Leegstaande winkel uitgebrand in Poperinge

Redactie KW

Zaterdagochtend omstreeks 4.45 uur werd de brandweer van Poperinge opgeroepen voor een woningbrand in de Ieperstraat. Bij aankomst sloegen de vlammen al door het dak van het gebouw.

Het betreft een leegstand winkelpand in het midden van de winkelstraat. In hetzelfde gebouw brak in februari ook een brand uit, toen was de oorzaak een in brand gestoken matras. Over de oorzaak van de huidige brand is nog geen uitsluitsel. Politie, parket en een branddeskundige kwamen ter plaatse om de oorzaak van de brand te achterhalen. Mogelijks zou de brand ontstaan zijn door een brandende sigaret of onachtzaamheid. Het gebouw zou vaak gekraakt worden, al werden er tijdens de feiten geen personen aangetroffen. De lokale recherche zal nu onderzoeken door wie het gebouw gebruikt wordt aan de hand van camerabeelden en buurtonderzoek. De Ieperstraat bleef tot laat na de middag versperd voor alle verkeer en voetgangers.

Luitenant Wim Top van de Poperingse brandweer: “Toen wij arriveerden, sloegen de vlammen al uit het dak en waren de verdiepingen al totaal vernield. We hebben geen bewoners of slachtoffers aangetroffen. Maar de dubbele houten plafonds blijven smeulen, dus blijft waakzaamheid geboden. Vandaar dat de straat afgesloten blijft. De woning is totaal onbewoonbaar nu, want de verdiepingen zijn ingestort. Het hele gebouw is alleen nog rijp voor de sloop. Bij de buren van de winkel Kid’z was er ook wat rookschade. Het onbewoonde huis aan de andere kant liep geen schade op. Het parket kwam langs, maar dat hield het alsnog op een onbekende oorzaak. We beveiligen nu verder het huis, waar niemand binnen mag, en daardoor blijft ook de straat nog wat afgesloten.”

Het hele gebouw is alleen nog rijp voor de sloop

In het gebouw waren vroeger de platenzaak en elektronicazaak van Willy Vansevenant ondergebracht, en later de gadgetszaak Clips van Veerle De Grendel. De achterliggende ateliers van het fabriekje in antennefilters van Willy Vansevenant, onder de merknaam Johansson, liepen ook rookschade op. Men neemt aan dat het gebouw sinds geruime tijd werd ingenomen door krakers.

(AHP – foto MD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier