Landbouwtractor en bestelwagen botsen in Torhout

© Johan Sabbe
Redactie KW

Langs de Oostendestraat in Torhout, waar al vele maanden grote wegwerkzaamheden aan de gang zijn, is zaterdag omstreeks 18 uur een bestelwagen zwaar in aanrijding gekomen met een landbouwtractor. De chauffeur van de bestelwagen liep verwondingen op.

Het deel van de Oostendestraat tussen de rotonde ‘t Engelshof en het Kasteel Wijnendale, dat sowieso door het renovatieproject al filegevoelig is, werd als gevolg van het ongeval geruime tijd voor alle verkeer afgesloten. Er was een tijdelijke omlegging via de Hogestraat van kracht.

Bij een inhaalmanoeuvre

Het ongeval gebeurde ter hoogte van restaurant ‘t Kiekske als gevolg van een inhaalmanoeuvre door de bestelwagen, die vanuit de richting Oostende kwam. Net toen de chauffeur een aantal wagens inhaalde én ook de tractor wou passeren, sloeg de bestuurder van het landbouwvoertuig linksaf om een klein zijwegje in te rijden. Zo kwam de bestelwagen met een zware klap in de flank van de tractor en zijn aanhangwagen terecht. De materiële schade was bijzonder groot.

De bestuurder van de bestelwagen liep vrij zware verwondingen op, die weliswaar niet levensbedreigend bleken te zijn. De hulpdiensten kwamen snel ter plaatse. De Torhoutse brandweer regelde het verkeer en maakte het wegdek schoon.

(JS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier