KVO-spits ongedeerd nadat hij in gracht belandt

Landry Dimata stond vrijdagavond gewoon aan de aftrap tegen Zulte Waregem. © BELGA
Redactie KW

Landry Dimata, de 19-jarige spits van KV Oostende, raakte woensdagmiddag betrokken bij een ongeval in de Kortestraat in Snaaskerke. Hij verloor de controle over zijn stuur en belandde in de gracht. De spits raakte daarbij zelf niet gewond.

Het ongeval gebeurde donderdagmiddag omstreeks 12.50 uur op het kruispunt van de Kortestraat met de Schorre-Molenstraat in Snaaskerke. De beloftevolle KVO-speler woont daar in de buurt en ook het oefenveld van Oostende ligt er niet ver af. Om een nog ongekende reden verloor hij de controle over het stuur van zijn BMW – geen wagen van de club overigens – en reed hij in de gracht naast de smalle weg. Daarbij reed hij ook nog een elektriciteitspaal aan. De jonge spits zelf raakte niet gewond. Zijn wagen moest wel getakeld worden. En ook Infrax kwam ter plaatse om de elektriciteitspaal in kwestie te herstellen.

Dat het bij blikschade bleef, is voor KV Oostende zelf ook een geluk. Dimata kon gisteravond namelijk gewoon aan de aftrap verschijnen voor de wedstrijd in play-off 1 tegen Zulte Waregem. De beloftevolle spits trekt na dit seizoen waarschijnlijk naar het Duitse Wolfsburg. Hij maakte drie weken geleden nog furore door twee keer te scoren in de verloren bekerfinale. De jongeman is overigens nog niet bepaald een ervaren bestuurder. Want hij behaalde zijn rijbewijs slechts enkele weken geleden. (TLG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier