Korte maar felle keukenbrand in Izegem maakt huis tijdelijk onbewoonbaar

Redactie KW

Even voor de middag ontstond er zaterdag brand in de keuken van Isabel Van Damme (36) en haar zoontje Kiandro (4) uit de Eigenhaardstraat 9 in Izegem.

Toen Isabel bezig was met frituren vroeg haar zoontje om even te helpen met zijn computerspelletje. Toen Isabel haar zoontje hielp moet de ketel oververhit geraakt zijn en brand gevat hebben. Isabel probeerde nog zelf te blussen, door een deken over de frituur te gooien, maar dat hielp niet meer en er werd onmiddellijk de brandweer verwittigd. Isabel werd net als haar vader, die even verder woont en onmiddellijk ter hulp kwam, met rookintoxicatie naar het Izegemse ziekenhuis overgebracht. Zoontje Kiandro bleef gelukkig ongedeerd.

Luitenant Vanlauwe van de Izegemse brandweer. “Na onze inval hadden we te maken met een uitslaande keukenbrand in het achtergebouw van de woning. De brand was na 2 minuten onder controle, maar toen was het kwaad al geschied. Door het hout en de plastiek platen in de keuken had het vuur makkelijk spel om uit te breiden. Ook de rook sloeg over naar het huis van de buren, waar er dus ook rook- en waterschade is. De schade in het achterste deel van het gebouw is aanzienlijk. De voorkant kon gevrijwaard worden, maar toch zal het gebouw tijdelijk onbewoonbaar zijn. We kregen ook nog versterking van de Ingelmunsterse collega’s.”

Korte maar felle keukenbrand in Izegem maakt huis tijdelijk onbewoonbaar

Buur Yannick Verledens was vooral bezorgd om zijn huisdieren. “De materiële schade valt al bij al nog mee, maar ik ben vooral tevreden dat mijn huisdieren, een parkiet en twee hamsters er nog steeds zijn en geen schade hebben ondervonden van de bijtende rook. Een leven, ook al is het slechts dat van een huisdier, kan je niet meer vervangen. Nu gaat zeker al onze aandacht uit naar Isabel en haar zoontje. Ik ben er van overtuigd dat we als buren zeker ons best zullen doen om het gezin te helpen in deze moeilijke tijden.” (PVDW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier