Kok sterft bij ongeval met motor, vriend zwaargewond

Kevin Maertens werkte als kok. (Uitvaartv. Ghillemyn)
Redactie KW

Een zwaar motorongeval in de Kortrijksestraat heeft zaterdagnacht het leven gekost aan de 24-jarige Kevin Maertens uit Harelbeke. Bestuurder Geoffrey Ackou (22) uit Kortrijk raakte bij het ongeval zwaargewond en werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis overgebracht, maar bleek zondagnamiddag buiten levensgevaar.

Het ongeval gebeurde toen het duo de Kortrijksestraat volgde richting het centrum van Sint-Katharina. De bestuurder verloor in een lichte bocht de controle over het stuur van de zwarte Kawasaki-motor. De motor ging hierdoor van de weg af en belandde in de gracht tegen een stenen duiker. Voorbijgangers merkten omstreeks 2 uur het ongeval op en alarmeerden de hulpdiensten. Voor de 24-jarige Kevin kwam alle hulp te laat. Meteen na het ongeval stuurde het parket een verkeersdeskundige en een wetsdokter ter plaatse om de precieze omstandigheden van het ongeval te achterhalen. Door het ongeval bleef de weg tussen Lendelede en Sint-Katharina lang afgesloten.

De zwarte Kawasaki knalde tegen een stenen duiker. Voor passagier Kevin Maertens (24) kwam alle hulp te laat. (Foto NDZ)
De zwarte Kawasaki knalde tegen een stenen duiker. Voor passagier Kevin Maertens (24) kwam alle hulp te laat. (Foto NDZ)© NDZ

Ter Groene Poorte

Kevin Maertens studeerde aan de hotelschool Ter Groene Poorte in Brugge en werkte als kok in Rumbeke. Naast zijn ouders Patrick Maertens uit Harelbeke en Darline Feys uit Kortrijk laat hij nog een zus Wendy na. De uitvaartdienst voor Kevin vindt vrijdag 24 november om 11.30 uur plaats in de aula van het crematorium Uitzicht te Kortrijk.

(NDZ/Uitvaartzorg Ghillemyn)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier