Kindje van 3 levensgevaarlijk gewond nadat het straat oversteekt met loopfietsje

Redactie KW

Woensdagmiddag meldde het parket dat het jongetje nog altijd in kritieke toestand verkeert, maar dat de toestand stabiel is.

Dinsdagavond is een jongetje van 3 jaar levensgevaarlijk gewond geraakt. De jongen stak met zijn loopfietsje plots de baan over aan het zebraad, van achter een haag in de Leopold II-laan in Oostduinkerke.

De papa riep nog dat het kindje even moest wachten, maar het stak toch plots over. Een kleine bestelwagen, die richting Oostduinkerke-Dorp reed, kon een aanrijding niet meer vermijden. Door de aanrijding werd het kindje een eind weggeslingerd. De mugdienst van het ziekenhuis van Veurne verzorgde het kindje ter plaatse vooraleer het in allerijl naar het ziekenhuis werd overgebracht.

Het jongetje woont in Oostduinkerke. Een deskundige van het parket werd ter plaatse gestuurd. De Leopold II-laan was gedurende de vaststellingen een viertal uren afgesloten. De bestuurster van de kleine bestelwagen had niet gedronken volgens procureur Filip Jodts, die ook even ter plaatse kwam. Er zijn ook geen aanwijzingen dat de vrouw te snel zou gereden hebben.

(JT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier