Jules (7) staat voor lange revalidatie na aanrijding in Blankenberge

06/06/17 om 10:28 - Bijgewerkt om 10:28

Jules Delaere (7) werd zaterdagmiddag omver gereden op de Zeedijk van Blankenberge, maar ontsnapte aan het ergste. Het kind liep verscheidene breuken op in het aangezicht en moet nog enkele dagen in het ziekenhuis blijven. "Hij heeft heel veel geluk gehad. Ook de dokters vertellen ons dat het fataal kon afgelopen zijn. Al is dat relatief. Er wacht hem nog een revalidatie van zes maanden", zegt vader Johnny Delaere.

Jules (7) staat voor lange revalidatie na aanrijding in Blankenberge

Jules Dealere ligt in het ziekenhuis met diverse breuken in het aangezicht. Hij werd aangereden aan een speelhal op de Zeedijk. © MM

Een zorgeloos middagje spelen eindigde zaterdagmiddag bijna in een nachtmerrie voor de zevenjarige Jules Delaere uit Blankenberge. De jongen was samen met een vriendje aan het spelen op de Zeedijk toen het omstreeks 11.30 uur bijna gruwelijk fout liep. "Het slachtoffer stak plots van tussen een rij geparkeerde voertuigen de Zeedijk over en werd daarbij gegrepen door een aankomend voertuig", klinkt het bij de politie. Door de aanrijding smakte Jules hard tegen het asfalt, met pijnlijke gevolgen. Een driedubbele oogkasbreuk, een hersenschudding en kneuzingen over het hele lichaam zijn de voornaamste verwondingen. "Vlak na de aanrijding klaagde hij ook over pijn in de buikstreek. Natuurlijk denk je dan meteen het ergste. Onderzoek heeft echter uitgewezen dat er inwendig niks aan de hand was", zegt vader Johnny Delaere.

Operatie

De ouders van het slachtoffer waren niet bij de aanrijding aanwezig en werden op de hoogte gebracht door een vriendje van hun zoon. "Paniek, dat is het beste woord om dat moment te omschrijven. Wanneer je hoort dat je kind is aangereden door een wagen... een verschrikkelijk gevoel", aldus Johnny. Hun zoontje kreeg op de Zeedijk de eerste zorgen toegediend van de MUG-arts en ligt sindsdien in het AZ Sint-Jan in Brugge. Zijn rechteroog zit helemaal dicht en ook de rest van zijn aangezicht is zichtbaar toegetakeld door het ongeval. "Wij zijn vooral heel erg blij dat Jules nog leeft. Hij heeft een enorm goede engelbewaarder. Ook de dokters zeggen dat hij heel veel geluk heeft gehad. Het kon slechter zijn afgelopen. Fataal zelfs. Maar oké, daar mogen we nu niet aan denken. We focussen ons nu vooral op zijn revalidatie", zeggen zijn ouders.

Delen

Wij zijn vooral heel erg blij dat Jules nog leeft

Het jonge slachtoffer houdt zich sterk en kreeg al heel wat cadeautjes in het ziekenhuis. Tot minstens woensdag moet hij er blijven ter observatie. De laatste maand school ziet hij op die manier aan zijn neus voorbij gaan. "We zullen contact opnemen met de school om te bekijken hoe we dit kunnen oplossen. Binnen 15 dagen wacht Jules waarschijnlijk nog een operatie aan zijn oogkas. De komende dagen zullen de kaakchirurg en kinderarts verder de schade opmeten."

Geen alcohol

Dat de jongen geluk heeft gehad, is volgens de ouders nog zacht uitgedrukt. "Na de aanrijding zag Jules de wagen boven hem rijden. Hij is dus letterlijk tussen de wielen beland. Het is nogmaals bewezen dat een ongeval snel is gebeurd." De politie kwam ter plaatse om de nodige vaststellingen te doen. Daaruit is gebleken dat de bestuurder van de wagen alvast niet had gedronken. "Misschien reed hij te snel? Dat weten we natuurlijk niet. In principe zal Jules er geen blijvende letsels aan overhouden en is het allemaal nog goed afgelopen. Alhoewel dat relatief is. Er wacht hem nog een revalidatie van minstens zes maanden", besluit papa Johnny.

(MM)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!