Jongetje (6) loopt in Izegem brandwonden op nadat petroleum in waterpartij wordt gegoten

Philippe Verhaest

Tijdens de Autoloze Zondag in Izegem liep een zes jaar oud jongetje brandwonden aan de handen op nadat een nog onbekend meisje petroleum in een waterpartij had gegoten.

De feiten speelden zich zondagnamiddag op de Grote Markt van Izegem af, vertelt mama Kelly De Smedt (29). “Mijn zoontje Iani Temmerman (6) had met enkele andere leerlingen van de Sint-Pietersschool in Emelgem deelgenomen aan de loopwedstrijd en daarna besloten we naar de Grote Markt af te zakken om nog iets te drinken”, legt ze uit. “Plots kwam Iani naar ons tafeltje op het terras. Hij zei dat zijn handen vreemd roken.”

Kelly merkte meteen een hevige petroleumgeur op. “Ik probeerde de geur weg te wassen in de toiletten van de horecazaak, maar dat lukte niet helemaal”, vervolgt ze. “Tien minuten later zei Iani dat zijn handen pijn begonnen te doen en daarop besloot ik om de hulp in te roepen van het Rode Kruis.”

Aanhangwagen Rode Kruis

Daar werd meteen duidelijk dat Iani’s handen in aanraking waren gekomen met petroleum. “Toen vertelde Iani dat hij de verwondingen waarschijnlijk opliep aan een waterpartij op de Grote Markt. Die was speciaal ingericht en kinderen konden er zich met waterspeeltjes uitleven. Mijn zoontje zei dat er net naast hem een meisje een jerrycan aan het leeggieten was in de waterpartij. Hij kon niet zeggen hoe oud ze was, maar hij was er wel zeker van dat ze ouder was dan zijn tien jaar oude zusje Caitlyn.”

De jerrycan petroleum was afkomstig vanuit de aanhangwagen van het Rode Kruis. “Die stond volledig afgeschermd en de dader heeft moeite moeten doen om de jerrycan te kunnen bereiken. Ik denk dus wel dat de petroleum opzettelijk in de waterpartij is gegoten.”

“Wat als een kindje van het water had gedronken? De gevolgen konden veel erger geweest zijn”

Omdat de pijn in Iani’s handen niet verdween, besloot Kelly met haar zoontje naar de spoeddienst van de Sint-Jozefskliniek in Izegem te trekken. “Daar hebben ze zijn handen twintig minuten onder koud stromend water gehouden en de komende dagen moet ik zijn handen met een zalf inwrijven. Iani zal er geen blijvende schade van overhouden, maar plezant is anders. Wat als er een kindje van dat water had gedronken? De gevolgen konden veel erger geweest zijn…”

Nadat de feiten bekend raakten, werd de waterpartij meteen afgesloten voor het publiek. Ook de politie is ingelicht. “Zij zijn nu op zoek naar het meisje in kwestie. Wie het is, weet ik echt niet”, aldus Kelly. “Ik weet ook niet of ze wel wist wát ze in het water goot… Voor mij is het belangrijkste dat Iani hier geen blijvende kleerscheuren aan overhoudt.”

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Izegem.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier