Jongen van 19 uit Oostende verongelukt in De Haan

Redactie KW

Woensdagavond heeft een jongen van 19 uit Oostende het leven gelaten bij een verkeersongeval in De Haan.

Woensdagavond om 22 uur deed zich een mysterieus, dodelijk ongeval voor langs de N9 Brugge-Oostende, nabij het kruispunt met de Lepelemstraat in De Haan. De chauffeurs van twee auto’s die achter elkaar aan te hoge snelheid in een bocht reden, verloren de controle over het stuur. Beide auto’s raakten van de baan af.

De chauffeur van de eerste auto werd levenloos in een gracht langs de weg aangetroffen, op enkele meters van zijn auto. Het gaat om de jonge Irakees M. A-F, geboren in 1996 en woonachtig in Oostende. Hij is hoogstwaarschijnlijk door verdrinking om het leven gekomen.

Uit auto gekropen en in gracht gevallen?

Verder onderzoek moet de precieze doodsoorzaak en het verloop van de feiten nog uitklaren. Het parket heeft een deskundige aangesteld. Wellicht is het slachtoffer na het ongeval uit zijn voertuig gekropen en in de gracht gevallen, waar hij verdronk. Het is nog wachten op het verslag van de expert om hierover duidelijkheid en zekerheid te krijgen.

Hoe dan ook, de jonge chauffeur is niet gestorven door de aanrijding van het tweede voertuig. Dat vloog kort na het eerste voertuig ook uit de bocht en raakte nadien de eerste, langs de weg gecrashte wagen. Maar die impact was onvoldoende zwaar. De tweede chauffeur raakte niet gewond. Het gaat om de even jonge Afghaan M.H. uit Oostende. Hij werd aan een alcoholtest onderworpen, maar had niet gedronken.

Beide chauffeurs kenden elkaar : ze werkten alle twee voor Toyota in de haven van Zeebrugge en waren na hun werk op weg naar huis. Ze verblijven wettelijk in ons land. De andere chauffeur verkeerde in shock na het ongeval. Een autopsie zal meer uitsluitsel moeten geven over de doodsoorzaak van de jongen van 19.

(SVK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier