Jongen uit Koekelare valt uit skilift: “Maar volgend jaar kom ik weer skiën”

Danté Darras herstelt in Frankrijk van zijn zware val. © GF
Tim Vansteelandt
Tim Vansteelandt Adjunct-hoofdredacteur

Danté Darras (10) uit Koekelare is zwaargewond geraakt na een val uit een skilift in het Franse skigebied Risoul. “Het is een wonder dat hij dit overleefd heeft”, reageert zijn vader Bram.

“Het is een wonder dat hij dit overleefd heeft en er geen rugwervel- of nekschade aan overgehouden heeft”, reageert Bram Darras (39) uit Koekelare. Zijn 10-jarige zoontje Danté viel dinsdag uit een skilift en kwam zeven meter lager hard neer. Hij hield verschillende breuken over aan zijn val.

“Hij had normaal gezien om 10 uur skiles, maar vertrok al wat vroeger om nog wat te oefenen”, doet Bram het relaas. “Op een gegeven moment is de skilift beginnen schommelen en ging de deur open, waardoor hij er uit viel. Zijn zus Laura (12) kon zich nog net vastgrijpen of ze lag ook op de grond…”

Het gezin uit Koekelare wacht het oordeel van de dokters af voor het beslist wanneer het terugkeert naar België. “Ik verwacht dat Danté en ik in de loop van volgende week weer naar België kunnen. Hoe hij reageert? Hij is natuurlijk verdrietig om wat gebeurd is, maar hij zei me al dat hij volgend jaar weer wil komen skiën. Onze vakantie is uiteraard verpest, maar we proberen er toch nog het beste van te maken. Zo ga ik deze namiddag nog eens snowboarden met mijn dochter.”

Het Franse parket opende een onderzoek om uit te maken wat er precies gebeurd is.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier