Jongeman van 29 uit Rollegem-Kapelle sterft tijdens partijtje minivoetbal in Roeselare

Pieterjan Deleu was nochtans kerngezond en enorm sportief. © GF
Philippe Verhaest

Pieterjan Deleu (29) uit Rollegem-Kapelle is dinsdagavond overleden tijdens een minivoetbalwedstrijd in Roeselare.

De dramatische feiten vonden plaats rond 21.30 uur in de sporthal van Sint-Idesbald in Roeselare. Rollegem-Kapellenaar Pieterjan Deleu (29) werkte er een wedstrijd af met zijn minivoetbalteam FC Weg Van Thus, toen hij op het einde van de match plots in elkaar zakte.

“Zijn ploegmakkers en enkele leden van een hockeyteam probeerden onze zoon nog te reanimeren, maar alle hulp kwam te laat”, aldus Pieterjans ouders Christine Clarysse en Martin Deleu. “De Mug-dienst kwam nog ter plaatse, maar Pieterjan is in de sporthal overleden.”

“Kerngezond en enorm sportief”

Pieterjans dood komt als een donderslag bij heldere hemel bij zijn familie en vrienden. “Hij was kerngezond en enorm sportief. Pieterjan was lid van drie minivoetbalploegen en een van de grote bezielers van VC Rollegem-Kapelle. Elk weekend trad hij ook als voetbalscheidsrechter op bij jeugdwedstrijden en hij speelde ook volleybal bij een team van de Christelijke Mutualiteiten.”

Beroepshalve werkte Pieterjan in de Vrije Basisschool Sint-Jan in Rollegem-Kapelle, waar hij de ochtend- en middagopvang en avondstudie verzorgde. Hij volgde als medewerker van Krant van West-Vlaanderen ook het jeugdvoetbal en basketbal.

“We zullen Pieterjan in elk geval verschrikkelijk missen”, zeggen zijn ouders, samen met zus Ann-Sophy en broer Gertjan. “Onze zoon was altijd en overal het zonnetje in huis.”

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode edities Roeselare en Izegem.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier