Jongeman uit Sint-Kruis raakte levensgevaarlijk gewond bij ongeval in Gent

Redactie KW

Een 26-jarige jongeman uit Sint-Kruis is zaterdagnacht levensgevaarlijk gewond geraakt bij een zwaar verkeersongeval in Gent. Ondertussen is hij aan de beterhand

De automobilist crashte tegen een betonnen paal en een boom in de Nieuwelaan. Meteen na het ongeval vatte de wagen vuur, maar die brand doofde spontaan. De politie kon de man uit de auto halen. Ondertussen is hij aan de beterhand. “Dit had veel erger kunnen aflopen”, getuigt zijn vader.

J.M. (26) was zaterdagnacht omstreeks 4 uur op de terugweg van zijn werk. “Hij werkte die avond op een parking tijdens een fuif. Op de terugweg naar huis liep het blijkbaar volledig fout”, vertelt zijn vader. In een bocht botste M. met zijn BMW tegen een betonnen paaltje voor een verkeerseiland, waarop zijn wagen in de lucht werd geslingerd en tegen een boom terecht kwam. Het slachtoffer zat gekneld en bovendien vatte zijn BMW vuur. De jongeman raakte levensgevaarlijk gewond, maar is intussen bij bewustzijn. “Hij heeft vooral last van zijn kaakbeen dat is verschoven. Naar omstandigheden heeft hij erg veel geluk gehad. Als je denkt aan de impact van de crash, hadden de gevolgen veel zwaarder kunnen zijn“, klinkt het bij de vader.

Bewustzijn

De jongeman onderging een operatie aan zijn kaakbeen en was nog niet in staat zijn vader te spreken. “Op de scans is geen schade aan de hersenen of andere letsels te zien. Dat is alvast een geruststelling”, gaat zijn vader verder. “Na de operatie was hij nog wat suf, maar dat lijkt me normaal.” Wanneer de man het UZ Gent mag verlaten is voorlopig onduidelijk. “De dokters volgen zijn toestand nauwgezet op. Een datum voor zijn thuiskomst is nog wat te vroeg”, besluit de vader van M.

(MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier