Jongeman die crashte met liftsters blijft in de cel

Pierre B. reed met een gestolen wagen en twee liftsters in op Oostendse wegenwerken. © DJ
Laurens Kindt

Pierre B., de 18-jarige jeugdcrimineel uit het Waalse Le Roeulx die vorige week een zwaar ongeval veroorzaakte in Oostende, blijft een maand langer in de cel. Dat heeft de Brugse raadkamer beslist. De man crashte met vier inzittenden, waaronder twee liftsters, en sloeg op de vlucht.

In de nacht van maandag 21 op dinsdag 22 augustus veroorzaakte de jongeman een zwaar ongeval in Oostende. Hij pikte eerst vier liftsters op die hun laatste tram naar Middelkerke hadden gemist, daarna nog een vriendin, en vluchtte nadien weg van een politiecontrole. Twee meisjes konden uit de wagen springen, maar even verderop crashte hij met zijn auto in de wegenwerken op de Nieuwpoortsesteenweg.

De man nam de vlucht, drie inzittenden raakten zwaargewond. De jongeman nam de trein naar Bergen, liet zich daar onder een valse identiteit verzorgen in een ziekenhuis en dook onder. Vrijdag werd hij echter herkend door een patrouille van de lokale politie in Bergen en kon hij toch gearresteerd worden.

“Geen drank of drugs”

De man verklaarde volgens zijn advocaat dat hij spijt heeft van zijn daden. Hij zou in paniek gehandeld hebben en ontkent dat hij onder invloed van drank of drugs reed. Uit zijn gerechtelijk verleden blijkt alvast dat de man, ondanks zijn jeugdige leeftijd, al heel wat op zijn kerfstok heeft.

Zo pleegde hij eind vorig jaar een gewapende carjacking in Binche en belandde daarna in de jeugdgevangenis van Longuenesse in Frankrijk. Daar trachtte hij te ontsnappen door een vleugel van het gebouw in brand te steken. De man raakte echter zwaar verbrand en moest drie maanden in het ziekenhuis opgenomen worden. Het ongeval in Oostende veroorzaakte hij ook met een wagen die hij eerder in Valenciennes had gestolen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier