Jonge vrouw uit Torhout wacht maandenlange revalidatie na ongeval in Aartrijkestraat

06/09/16 om 08:06 - Bijgewerkt om 08:20

Een 25-jarige vrouw uit Torhout is maandagmiddag levensgevaarlijk gewond geraakt bij een ongeval in de Aartrijkestraat in Torhout.

Jonge vrouw uit Torhout wacht maandenlange revalidatie na ongeval in Aartrijkestraat

Tania Beyaert uit Torhout kreeg maandagmiddag een telefoontje van het nummer van haar dochter dat haar naar de keel greep. "Uw dochter heeft net een zwaar ongeval gehad", klonk het aan de andere kant van de lijn. Haar dochter Jessy Konings (25) was met haar bromfiets in botsing gekomen met een bestelwagen en was in kritieke toestand. Opvallend: de bestuurder of de passagier van de bestelwagen belde haar moeder met haar gsm op. "Dat heb ik enorm gewaardeerd", zegt mama Tania.

Delen

"Het had allemaal nog veel erger kunnen zijn"

Ze snelde naar de plaats van het ongeval: het kruispunt van de Aartrijkestraat met de Filips Van Kleefstraat in Torhout. "Wij wonen daar niet ver van af, dus ik was er snel", zegt Tania. "Ik zag haar op straat liggen. Dat beeld zal ik nooit meer vergeten, vrees ik."

Jessy's toestand was meer dan ernstig. Ze werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Daar werd ze onmiddellijk geopereerd en belandde ze op de intensieve zorgen. Het levensgevaar was na een tijdje wel opnieuw geweken. "Ze liep een openbeenbreuk op en zal nog maanden moeten revalideren", weet Tania. "Dat is natuurlijk heel erg, maar uiteindelijk had het allemaal nog veel erger kunnen zijn."

Jonge vrouw uit Torhout wacht maandenlange revalidatie na ongeval in Aartrijkestraat

Het ongeval gebeurde rond 14.20 uur. Jessy reed met haar bromfiets in de Aartrijkestraat de Warandeberg af. De 23-jarige bestuurder uit Kortemark reed in dezelfde richting. Het is voorlopig dan ook niet helemaal duidelijk hoe het ongeval kon gebeuren. Het parket van Brugge stelde een verkeersdeskundige aan om de precieze omstandigheden verder na te gaan.

Door het ongeval werd één rijstrook van de Aartrijkestraat volledig afgesloten. De politie zorgde voor een omleiding en kon de rijbaan pas om 17.10 uur opnieuw vrijgeven. "Dat zorgde uiteraard wel voor de nodige hinder", zegt woordvoerster Annemie Wittesaele. "Te meer omdat op dat moment ook de school gedaan was."

(TLG - Foto's TLG/MVN)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!