Jonge vrouw uit Diksmuide overleden aan vergiftiging door methanol

Methanol is een giftig bijproduct van alcoholische gisting © Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

Er wordt rekening mee gehouden dat ze ofwel illegaal gestookte alcohol heeft gedronken ofwel officiële alcohol waar een illegale soort door vermengd was.

Afgelopen weekend is de 29-jarige Sarah P. uit Diksmuide overleden aan een vergiftiging met methanol. Ze verbleef bij haar vriend in Izegem.

Methanol is een giftig bijproduct van alcoholische gisting. De vrouw bleek in de nacht van donderdag op vrijdag op stap te zijn geweest. Ze dronk wodka met sprite. Die nacht deed ze drie horecazaken aan. Er wordt rekening mee gehouden dat ze ofwel illegaal gestookte alcohol heeft gedronken ofwel officiële alcohol waar een illegale soort door vermengd was.

Samen met het FAVV (Federaal Agentschap voor Voedselveiligheid) zijn in de drie zaken, in Roeselare en Izegem, huiszoekingen verricht. Daar zijn flessen alcohol meegenomen, die naar het NICC werden overgebracht voor verder onderzoek. Momenteel is het nog niet mogelijk om aan te duiden waar de vrouw de methanolvergiftiging precies opliep. De drie horecazaken blijven dan ook voorlopig open.

Opvallend: er is geen weet van andere slachtoffers die ziek werden na het drinken van slechte alcohol.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier