Jonge Torhoutenaar komt om bij ongeval met vluchtmisdrijf, bestuurder is opgepakt

Zondagmorgen rond 5.30 uur gebeurde er op de Brugsebaan in Lichtervelde een dodelijk ongeval. © Google Maps
Redactie KW

In Lichtervelde is op de Brugsebaan een jongeman van 24 jaar van Sint-Henricus Torhout zondagochtend dodelijk aangereden. De bestuurder pleegde vluchtmisdrijf, maar ging zich ondertussen gaan melden bij de politie.

Het ongeval gebeurde omstreeks 5.30 uur. De jongen was met zijn vriendin te voet op weg naar huis. Ze kwamen van een discotheek. Ze stapten op een fietsstrook naast de weg. De jongen werd aangereden en raakte levensbedreigend gewond. Hij werd naar het ziekenhuis in Torhout gebracht, maar daar overleed hij tegen de ochtend. Het meisje bleef ongedeerd, maar raakte in shock.

Volgens de vriendin reed de aanrijder met een witte bestelwagen. Uit de brokstukken proberen politie en parket te achterhalen om welke soort bestelwagen het precies gaat. Er wordt ook gezocht naar camerabeelden van bedrijven in de buurt. Het parket van Brugge is ook nog op zoek naar getuigen van het ongeval. Wie iets heeft gezien, wordt gevraagd om contact te nemen met de politie. Ook garagisten moeten alert zijn. Mogelijk wil de aanrijder zijn voertuig laten herstellen, geeft het parket mee.

Update: de bestuurder werd zondagmiddag opgepakt. Het gaat om een 30-jarige man uit Lichtervelde. Hij wordt maandag voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Brugge, die moet dan beslissen of hij wordt aangehouden. De bestuurder kwam zelf van een café in Varsenare, het is voor de politie nog niet duidelijk of hij onder invloed was op het moment van het ongeval.

(KD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier