Jonge motard uit Knokke-Heist, die dodelijk ongeval veroorzaakte in Brugge, kent zijn straf

13/09/16 om 15:13 - Bijgewerkt om 15:13

Een gevangenisstraf van zes maanden, waarvan de helft voorwaardelijk, een boete van 1.200 euro en een rijverbod van één jaar. Dat is de straf die Yorian M. (21) uit Knokke-Heist dinsdagmorgen van de Brugse politierechter kreeg voor het doodrijden van de Franse toeriste Laureen Quibel (25). Hij reed te snel en de motorfiets was niet verzekerd, noch ingeschreven.

Het ongeval gebeurde op 22 december vorig jaar langs de Koningin Elisabethlaan in Brugge. Laureen en haar partner waren op een romantische citytrip in Brugge. Enkele dagen later zouden de twee een contract tekenen waarbij ze wettelijk gingen samen wonen. Om dat te vieren waren ze naar de Breydelstad afgezakt. Ze stonden aan het zebrapad te wachten toen een bus van De Lijn, die op de rechter rijstrook reed, stopte om hen over te laten. Yorian M. reed met zijn motorfiets op de linker rijstrook en merkte het overstekende koppel niet op.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!