Jonge Middelkerkenaar zwaar gestraft voor dodelijk ongeval in Slijpe

Redactie KW

De 24-jarige Matthias V. uit Middelkerke is door de politierechter in Brugge volledig aansprakelijk gesteld voor het dodelijk ongeval dat hij veroorzaakte op de Diksmuidestraat in Slijpe, ter hoogte van de afrit van de E40. De 63-jarige Robert Henderick uit Berchem kwam daarbij om het leven.

De rechter veroordeelde Matthias V. tot zes maanden voorwaardelijke celstraf, twee jaar rijverbod en een geldboete van 1.500 euro voor onopzettelijke doodslag. Omdat hij geen gordel droeg en geen geldig keuringsbewijs kon voorleggen, kreeg hij er nog eens een geldboete van 600 euro bovenop.

Op vrijdag 13 juli 2012 knalde Mathhias V. met zijn bestelwagen tegen de kleine personenwagen van Robert Henderick, die van de afrit Middelkerke kwam gereden en de Diksmuidestraat wilde oversteken. Matthias V. overleefde het ongeval en kon zelf uit zijn bestelwagen kruipen. Maar Robert Henderick werd met zware verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij enkele uren later overleed.

Volgens de deskundige, die op vraag van de advocaten het ongeval onderzocht, was de dodelijke afloop volledig te wijten aan Matthias V. Naast de voorwaardelijke celstraf, de geldboete en het rijverbod veroordeelde de rechter hem voorts tot het betalen van 17.000 euro morele en materiële schadevergoeding aan de vrouw van Robert Henderick.

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier