Jonge leerkracht uit Oeselgem bezweken aan ernstige verwondingen na klap tegen boom

Het VTI van Deinze postte woensdagmiddag deze foto op haar eigen pagina op Facebook. "De school is in rouw. Deze morgen kregen we het droeve bericht dat Emmy overleden is. We leven mee met haar familie en vrienden en wensen hen veel sterkte en moed toe. Emmy, we zullen je enorm missen. Je was een bijzonder fijne collega...", zo staat erbij te lezen. © GF
Jean Pierre Terryn

Dinsdagavond is de 33-jarige leerkracht Emmy De Meerleer uit Oeselgem in het UZ Gent bezweken aan de ernstige verwondingen, die ze zondagavond in een verkeersongeval opliep.

Emmy de Meerleer was zondagavond op terugweg van het jaarlijkse schoolfeest van het VTI in Deinze naar huis in de Deinzestraat in Oeselgem. Omstreeks 22.30 uur liep het mis. Ze verloor in de Oude Heirbaan in Grammene, deelgemeente van Deinze, de controle over het stuur van haar Peugeot 206 en week van de rijweg af. Uiteindelijk belandde de jonge vrouw aan de overkant tegen een van de twee boompjes, die naast de oprit van een woning staan. Emmy De Meerleer, die alleen in de auto zat, raakte vrij ernstig gewond.

Hulpdiensten voerden ter plekke gedurende ruim drie kwartier een reanimatie uit, waarna het slachtoffer in uiterst kritieke toestand werd overgebracht naar het UZ in Gent. Daar deed het medisch personeel er alles aan om haar toestand te stabiliseren. Ondanks alle verwoede pogingen verdween minuut na minuut de hoop dat Emmy De Meerleer haar verwondingen zou overleven. Ze vocht voor haar leven, maar verloor jammer genoeg de strijd. Woensdagnamiddag overleed ze.

Het slachtoffer werkte niet alleen als leerkracht, maar hielp ook op het secretariaat en fungeerde voorts als studiemeesteres. Emmy De Meerleer is afkomstig van Herzele aan de rand van de Vlaamse Ardennen. Na haar jeugd woonde ze jarenlang in Zulte. Pas enkele maanden geleden verhuisde ze naar Oeselgem.

De uitvaartdienst vindt volgende week woensdag plaats in intieme kring, in het crematorium van Westlede in Lochristi.

(JPT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier