Jonge fietser loopt zwaar hersentrauma op na ongeval met vluchtmisdrijf in Passendale

04/09/16 om 10:03 - Bijgewerkt op 05/09/16 om 06:33

In Passendale, deelgemeente van Zonnebeke, is zondagochtend een 21-jarige fietser ernstig gewond geraakt bij een aanrijding. De aanrijder pleegde vluchtmisdrijf met een grijze bestelwagen.

Jonge fietser loopt zwaar hersentrauma op na ongeval met vluchtmisdrijf in Passendale

De fietser was op de terugweg van een fuif toen hij omstreeks 3.20 uur aangereden werd in de 's Graventafelstraat. © WSG

Dat meldt het parket van West-Vlaanderen afdeling Ieper. De fietser was op de terugweg van een fuif toen hij omstreeks 3.20 uur aangereden werd in de 's Graventafelstraat. Het slachtoffer reed rechts op de rijweg en is achteraan aangereden door het voertuig. Hij werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Hij liep een zwaar hersentrauma op. De jongeman is er wel nog steeds ernstig aan toe, maar ontwaakte. Hij kan zich niets herinneren van het ongeval.

De bestuurder van de wagen nam de vlucht. Politie en parket zijn op zoek naar een Iveco Daily bestelwagen. Over de kleur is er geen uitsluitsel. Het voertuig is wellicht een ouder type (bouwjaar 1999 tot 2006), het kan zowel om een volledig gesloten camionette gaan als om een pick-up type met halfopen laadbak (gezien de cabine dezelfde is). In een andere update laat het parket dan weer weten dat er glaspartikels zijn gevonden op de plaats van het ongeval. Wellicht is er dus schade aan de voorruit van het voertuig, rechts vooraan.

(Belga/MF)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!