Jonge doelman zwaargewond na klap tegen tractor, maar ontsnapt aan erger

Redactie KW

“Een beetje meer naar links en het was fataal”, zegt zijn moeder.

Mathias Blontrock is 16 jaar en doelman bij de U17 van KEG Gistel. Maar woensdagmiddag raakte hij betrokken bij een zwaar ongeval in Jabbeke. Hij vreest nu dat hij een tijdje meer tussen de palen zal kunnen staan. “Ik liep een zware breuk aan mijn bovenbeen en een open wonde aan het andere been op”, zegt hij. “Niet echt bemoedigend als keeper natuurlijk.”

Het ongeval gebeurde woensdag omstreeks 14.30 uur. Mathias, die in Oudenburg woont, was met zijn bromfiets op de terugweg na een bezoek aan de diëtist. Op het kruispunt van de Ettelgemstraat met de Gemeneweidestraat ging het echter fout. Hij merkte een tractor die uit die laatste reed te laat op en knalde er vol tegenaan.

De tiener liep een zware beenbreuk en een wonde op. Hij bleef wel bij bewustzijn en kon zijn moeder nog bellen. “Hij vertelde wat er gebeurd was, maar daarna nam de bestuurder van de tractor over”, zegt mama Nathalie Kerkhove (43). “Mathias had teveel pijn om verder te praten.”

De Mug-helikopter bracht hem naar het ziekenhuis. Daar werd hij woensdagavond nog geopereerd. Sinds gisteren ligt Mathias op een gewone kamer. Hij heeft wel nog veel pijn. “Als ik moet bewegen. Maar dat zal wel nog even zo zijn. Volgens de dokters moet ik zeker tot na het weekend in het ziekenhuis blijven. Maar hoe lang het daarna nog zal duren weten ze niet precies.”

Mathias hoopt vooral dat zijn benen volledig zullen herstellen zodat hij keeper kan blijven bij zijn voetbalploeg. “Ik zou graag nog dit seizoen kunnen spelen”, zegt hij. “Maar dat zal van de revalidatie afhangen. Ik heb nu echt geen idee van wat er me precies nog te wachten staat.”

De jonge doelman beseft wel dat hij heel wat geluk gehad heeft. Hij knalde tegen de banden van de tractor. “Voor hetzelfde geld zat ik er onder”, zegt hij. “Of als ik iets meer naar links reed, zat ik tegen de carrosserie. Dan was het wel een heel ander verhaal geweest.”

(TL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier