Jonge chauffeur uit Izegem in kritieke toestand na zwaar ongeval

Redactie KW

Twee tweelingbroers gingen in de nacht van zaterdag op zondag van de weg af met hun auto en belandden in de voorgevel van een woning. De chauffeur was er het ergst aan toe.

De tweelingbroers uit Izegem hadden een bezoek gebracht aan hun zus die in het Oost-Vlaamse Nevele woont. Ze waren op de terugweg naar huis toen ze in Meigem bij Deinze plotseling aan de rechterkant van de Heerdweg af gingen. Hun auto ramde een elektriciteitspaal en kwam in de voorgevel van een woning terecht. De bewoner, die aan de andere kant van het huis in bed lag te slapen, bleef ongedeerd. De chauffeur daarentegen raakte levensgevaarlijk gewond. Zijn broer liep een hersenschudding op.

De bewoner, gewekt door de knal, kwam inderhaast hulp bieden en kon de bestuurder, die het bewustzijn had verloren, weer wakker schudden. De toegesnelde hulpdiensten voerden hem in allerijl af naar het Universitair Ziekenhuis van Gent. Na een spoedoperatie wordt hij momenteel in een kunstmatige coma gehouden. Zijn broer herstelt van een hersenschudding in het ziekenhuis van Deinze.

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier