Jonge chauffeur die dodelijk ongeval veroorzaakte, vindt dat beeld van hem te negatief is

© Foto a-EF
Redactie KW

Mick P., die op 14 december 2013 een ongeval veroorzaakte waarbij een vriend het leven liet, betreurt dat er een erg negatief beeld van hem wordt opgehangen.

De politierechter was helemaal niet mals voor Mick P. (22) uit Poperinge. Die veroorzakte op 14 december 2013 een ongeval waarbij zijn vriend Laurens Ingelaere (22) om het leven kwam. De beklaagde werd toen veroordeeld tot twee jaar cel waarvan één jaar effectief, een rijverbod van vijf jaar waarvan twee jaar effectief en een effectieve boete van 1.200 euro.

De man tekende beroep aan tegen het vonnis. Zijn verdediger hoopte de rechter milder te kunnen stemmen. Mick P. raakte met zijn bestelwagen een verlichtingspaal op de Noorderring in Vlamertinge. Laurens Ingelaere overleed aan de zware verwondingen. Mick P. had 2,96 pro mille in zijn bloed en reed volgens de deskundige zeker 100 kilometer per uur, met een auto waarvan drie banden een verschillende spanning hadden.

“Foto van zijn vriend op nachtkastje”

Meester Geert Dumolein zei dat Mick P. het ongeval had kunnen vermijden, als hij maar enige verantwoordelijkheidszin aan de dag had gelegd. Meester Sylvain Colaert beweerde dat zijn cliënt geen alcoholprobleem heeft en begaan is met de zaak. Er staat een foto van Laurens op zijn nachtkastje. “Zijn goede vriend is het eerste en het laatste wat hij ziet. Het is hoog tijd voor een goed gesprek tussen de beklaagde en de nabestaanden,” aldus de verdediger, die zei dat zijn cliënt op Facebook en via andere middelen erg negatief wordt afgeschilderd. “En dat is helemaal niet terecht, want ik herhaal het: mijn cliënt denkt nog dagelijks aan wat er toen gebeurde. De beklaagde zelf drukte tijdens de zitting zijn grote spijt over wat er voorviel,” aldus nog meester Colaert.

Vonnis op 2 april.

(HV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier