Jonge bestuurster zet brandende cabrio aan de kant in Wervik

De Ford KA cabrio van Asia Degryse brandde volledig uit. © LV
Redactie KW

Donderdagavond iets voor 20 uur kreeg Asia Degryse uit de Hansbekestraat de schrik van haar leven toen ze merkte dat haar auto, een Ford KA cabrio, vuur vatte in de Barrierestraat in Wervik.

De jonge bestuurster was nog maar net vertrokken van haar woning om te gaan fitnessen naar Menen. Ze wou nog een vriendin oppikken. Na enkele meters rijden sloeg de voorruit van haar cabrio aan. Toen Asia de verwarming aanzette en de blazers aanstak, vulde de bestuursruimte zich met een prikkelende rook. De bestuurster zette zich aan de kant in de Barrierestraat. “Toen ik aan de overkant van de straat naar mijn auto keek, kwam er heel wat rook van onder de motorkap”, vertelt een aangeslagen Asia.

“Enkele seconden later sloegen de vlammen uit de motorkap. Ik was volledig in paniek en rende zo vlug als ik kon terug huiswaarts, waar moeder de brandweer belde.”

Asia is er het hart van in. Ze kocht de cabrio twee jaar geleden en gebruikte de wagen onder meer om zich te verplaatsen naar haar werk in Kortrijk. “Wat ik het ergste vind, is het verlies van de foto’s van mijn overleden broer Maik. Deze foto’s betekenen een grote emotionele waarde voor mij. Ik kreeg de kans niet meer om de foto’s uit het brandende voertuig te halen.”

(LV – video Thijs Pattyn)

https://www.youtube.com/watch?v=-ZGSD4TQyJo

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier