Jonge bestuurder met paar glazen cava op, belandde op zijn dak in tankstation

Redactie KW

De 21-jarige T.B. uit Sint-Andries moest zich vanmorgen in de politierechtbank verantwoorden voor een ongeval in Brugge.

Hij belandde onder invloed op zijn dak aan het Texaco-tankstation langs de Koning Albert I-laan.

Het ongeval gebeurde ‘s nachts in februari. De twintiger kwam toen van de Koning Albert I-laan in Sint-Michiels en wilde de Barrièrestraat inrijden. Om de rotonde niet te moeten nemen, sloeg hij aan het tankstation Texaco in. Maar daarbij verloor hij de controle over het stuur. Hij knalde tegen een betonblok – dat ter bescherming voor de pompen staat – en belandde met zijn wagen op zijn dak. Hij raakte zelf lichtgewond, maar zijn auto was wel klaar voor de schroothoop.

De jongeman moest zich dinsdag in de politierechtbank voor de feiten verantwoorden. “Hij was een beetje verrast door de situatie”, zegt zijn advocaat. “Hij was niet uit geweest, maar had een vriend naar huis gebracht. Daar dronken ze nog enkele glazen cava. Maar hij vertoonde geen uiterlijke tekenen van dronkenschap.”

Een ademtest wees uit dat de twintiger 0,8 promille alcohol in zijn bloed had. De politierechter veroordeelde hem tot een boete van 1.200 euro, waarvan de helft voorwaardelijk, en een rijverbod van 21 dagen. Omdat hij zijn rijbewijs nog geen twee jaar had op het moment van het ongeval moet hij ook zijn praktisch rijexamen afleggen.

(TL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier