Jong Harelbeeks koppel verneemt op reis dat een wagen in hun gevel knalde

© Joyce Holvoet
Redactie KW

Een dag na hun vertrek naar Spanje vernamen Joyce Holvoet en Jan Theunissen via hun ouders dat ‘s nachts een auto hun gevel geramd had. Die liep aanzienlijke schade op. De woning wordt onbewoonbaar verklaard.

In de nacht van 26 op 27 juli reed een Mercedes in het huis van Joyce en Jan aan de Kortrijksesteenweg. De bestuurder, een 21-jarige jongeman uit Kuurne, kwam uit de richting centrum Harelbeke en knalde om een nog onbekende reden in de gevel van de huurwoning. “Rond 3.30 uur werden we wakker door een enorme klap. Sommigen zijn direct gaan kijken wat het was. Hoe die wagen daar kon inrijden is een raadsel”, aldus een buurvrouw. Blijkbaar was volgens enkele getuigen de wagen al aan het zwalpen toen hij van het centrum kwam. “Mijn man zag alles gebeuren toen de wagen in de gevel reed. Hij was op weg om onze kleindochter op te halen en reed net achter die wagen”, zegt Pia Lefevre. Ook enkele vuilnismannen hebben de wagen gezien. “Mijn man was aan het werk en zag de wagen twee maal”, zegt Elke.

De woning van het koppel is onbewoonbaar. “De gevel is ruim 10 centimeter achteruit geschoven. Door de klap was er ook een lek in de gasleiding“, aldus Evy Goeminne, de moeder van Joyce. “Onze ouders hebben ons wakker gebeld. Daar gaat onze vakantie. Dankuwel aan onze ouders en familie om ons te helpen bij de praktische kant van dit”, liet Jan via facebook weten. “Het blijft heel moeilijk om nog enkele dagen van je vakantie te genieten als je weet dat je thuis komt volgende week en geen dak boven je hoofd hebt. Het is een heel magere troost dat er gelukkig geen gewonden zijn. We zijn pas van gisterenavond bij ons hotel in Spanje toegekomen … . Gelukkig hebben onze diertjes niets overgehouden. Alleen een grote schrik”, liet Joyce weten.

(Peter Van Herzeele)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier