Jong fietsertje omgekomen na aanrijding door vrachtwagen in Brugge

Redactie KW

Een 6-jarig jongetje is woensdagochtend in kritieke toestand naar het ziekenhuis afgevoerd na een ongeval in Sint-Andries bij Brugge. Het is daar aan zijn verwondingen overleden.

Het ongeval gebeurde langs de Gistelsteenweg. Het jongetje zit in de derde kleuterklas in basisschool Sint-Lodewijkscollege, voorheen Immaculata. Hij wilde met zijn fietsje het zebrapad oversteken, maar werd door een vrachtwagen gegrepen. Volgens getuigen stond het jongetje naast zijn fiets om over te steken aan het zebrapad. De vrachtwagenchauffeur merkte hem niet op. Het jongetje belandde onder de wielen en werd even meegesleurd. Zijn moeder haalde hem eigenhandig onder de vrachtwagen vandaan. De hulpdiensten reanimeerden het jongetje twintig minuten lang en brachten hem toen naar het ziekenhuis over. Daar vocht het voor zijn leven, maar tevergeefs. Het is uiteindelijk aan zijn verwondingen overleden.

Jong fietsertje omgekomen na aanrijding door vrachtwagen in Brugge

Intussen is er meer duidelijkheid over de omstandigheden van het ongeval. De vrachtwagenbestuurder is wel degelijk gestopt aan het zebrapad, om een groep ouders en kinderen over te laten. Het jongetje van 6 heeft zich nog achteraan bij die groep aangesloten, maar dat heeft de trucker niet meer gezien. Toen hij dacht dat iedereen voorbij zijn vrachtwagen was, is hij weer vertrokken.

De vrachtwagen was trouwens uitgerust met een speciale spiegel, die op de neus van de vrachtwagen gericht staat om te zien wat zich daar voor afspeelt. Volgens de bevindingen van de deskundige van het parket had de bestuurder het drama kunnen vermijden als hij in die spiegel had gekeken. De bestuurder verklaarde intussen dat hij het jongetje nooit had opgemerkt.

Jong fietsertje omgekomen na aanrijding door vrachtwagen in Brugge

Schooldirecteur Marc Slosse zegt dat het drama erg zwaar valt voor de collega’s, kinderen en ouders. “We zitten deze namiddag met enkele collega’s samen om te kijken hoe we tegen morgen een rouwruimte en een rouwregister kunnen voorzien”, zegt hij woensdagmiddag bij Radio 2 West-Vlaanderen. “Een aantal ouders is ook al met bloemetjes naar de school gekomen. We zullen ook nog een rouwkoffer ter beschikking stellen, zodat alle klassen individueel en aangepast aan hun niveau met dit verlies kunnen omgaan.”

(TLG/FJA – Foto’s TLG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier