Jobstudent aangevallen en gebeten door rottweiler in Oostende

Redactie KW

De jongeman kon het dier van zich afduwen.

Zondagnamiddag werd de 18-jarige Emir Sadiku, jobstudent bij Nico Fun on Wheels op de Zeedijk tussen onverwachts aangevallen en gebeten door rottweiler. De jongen schrok, maar kon na een eerste contact met de tanden van de hond op zijn borst, het beest van zich afduwen. De hond was eigendom van een dame, die net op dat moment een gocart kwam bestellen. Ze had de rottweiler buiten gelaten bij haar jongste zoon, maar die had wellicht geen controle over de hond die onverwachts het t-shirt van Emir verscheurde en toehapte.

Identiteitskaart teruggenomen en verdwenen

Emir kon na de aanval naar zijn baas Nicolas Boel lopen bij de ingang van de winkel. Die zag wat er gebeurd was en vroeg onmiddellijk van wie de rottweiler was. De dame in kwestie meldde zich na een tweede oproep van Nico en sprak haar spijt uit tegenover Nicolas en Emir. Door de ernst van de feiten en de verwondingen van Emir werd de ambulance opgebeld die zeer vlug ter plaatse was. Terwijl de verplegers uitleg kregen, profiteerde de eigenares van de rottweiler ervan om haar identiteitskaart terug te nemen van de toonbank en stilletjes te verdwijnen.

“Had veel erger kunnen zijn”

“Dat is natuurlijk schandalig”, zegt Nicolas Boel. “Eerst was die onbekende dame zeer vriendelijk, met veel verontschuldigingen naar Emir toe, maar dan is ze gevlucht met haar gevaarlijke hond. Het had veel erger kunnen zijn, had de hond een kind aangevallen. Emir heeft de snelle reactie gehad de hand weg te duwen. De tanden van de hond staan wel op zijn borst gedrukt. Na verzorging in de kliniek kwam hij in de vooravond weer werken. We hebben de politie verwittigd maar ‘de vogels’ waren gaan vliegen. ‘t Is jammer dat je zoiets moet meemaken tijdens de mooiste krokusvakantie sedert we hier in Oostende aan de slag zijn met Nico Fun on Wheels.”

(FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier