Jetair annuleert alle vluchten naar Tunesië tot eind juli

De touroperator stelt alles in het werk om de betrokken reizigers te verwittigen en de mogelijkheid te bieden om om te boeken. © GF
Redactie KW

Bij aanvallen tegen twee hotels in het Tunesische Sousse, zijn vrijdag zeker 27 doden.

Dat meldt het Tunesische ministerie van Binnenlandse Zaken. Eén aanvaller werd doodgeschoten door de politie. Eerst was sprake van één schietpartij op een strand aan een toeristenhotel Sousse, maar volgens Binnenlandse Zaken in Tunesië werden twee hotels aangevallen. Volgens de media zouden er in totaal vier aanvallers zijn geweest.

De vlucht die onderweg was, keert naar Brussel terug.

Naar aanleiding van de aanslagen op hotels in Port el Kantoui in Tunesië hebben de touroperators Jetair, Sunjets.be en VIP Selection beslist geen reizigers meer over te vliegen naar Tunesië. De vlucht die onderweg was, keert inmiddels naar Brussel terug. Getuigen in West-Vlaanderen zagen vrijdagnamiddag dat een passagiersvlucht geflankeerd door twee F16’s overvloog.

Een andere heenvlucht die vanavond reizigers zou overvliegen, is geannuleerd. Dat is ook het geval voor de 4 heenvluchten van morgen.

13 vluchten per week

Touroperator Jetair zet vrijdag en zaterdag in totaal negen vliegtuigen in om reizigers die Tunesië willen verlaten, terug naar huis te vliegen. Dat meldt Jetair. Het is nog niet duidelijk hoeveel mensen er effectief willen terugkeren, voegt woordvoerder Hans Vanhaelemeesch toe.

Er waren vrijdag sowieso twee vluchten gepland om Tunesië-reizigers aan het einde van hun reis terug te vliegen. Daar komen nog twee vluchten bovenop. Zaterdag worden vijf vluchten uitgevoerd. “Wij zetten dus negen vliegtuigen in om zoveel mogelijk vluchtcapaciteit beschikbaar te hebben, voor de eventuele vragen van reizigers om vervroegd terug te vliegen”, klinkt het. Zaterdag maakte Jetair bekend dat het alle vluchten naar Tunesië annuleert tot eind juli. Dat zijn 13 vluchten per week. “Voor alle reizen tot eind juli hebben de reizigers de mogelijkheid om hun Tunesië-vakantie om te boeken, met terugbetaling van hun betaalde reissom. Voor afreizen in augustus krijgen zij nu al de kans om gratis om te boeken”, klinkt het.

Jetair liet ook al weten dat het 2.391 reizigers heeft in Tunesië, onder wie 207 in Port el Kantaoui, waar de aanslag plaatsvond. Sommige van de getroffen hotels maken deel uit van het Jetair-aanbod.

(BELGA)