Jacques Beggia was als hulpverlener aanwezig in 1996, maar ook in 2013 in Zonnebeke

26/02/16 om 22:58 - Bijgewerkt om 22:58

Omdat het ziekenhuis van Deinze niet over een MUG beschikte, werd ten tijde van de bijzonder zware kettingbotsing op de E17 de nog jonge Medische Urgentie Groep uit Tielt gealarmeerd. Aan boord dokter Johan Heeman en verpleegkundige Jacques Beggia. "Bij een ramp van die omvang komt het er op aan om eerst de hulpverlening te organiseren, maar reflexmatig wil je natuurlijk meteen de vele slachtoffers verzorgen", vertelt Jacques.

Op 27 februari 1996 om 10.50 uur kwam de oproep van de 100-dispatching in Gent binnen in Tielt en twintig minuten later waren dokter Johan Heeman uit de Hondstraat en verpleegkundige Jacques Beggia uit de Robert Schumanstraat met hun Opel Astra-MUG al op de plaats van de feiten. "We reden met onze interventiewagen eerst de oprit Kortrijk op, maar werden door afrijdende ambulances verwittigd dat we daar niet verder konden wegens brand. We begaven ons dan maar naar het andere rijvak, richting Gent, waar we aanvankelijk in een ware chaos terechtkwamen", opende het duo in De Weekbode van 1 maart 1996 zijn relaas ...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!