IN BEELD Felle brand in centrum van Ieper eist dodelijk slachtoffer

24/02/16 om 06:53 - Bijgewerkt om 13:06

Woensdagmorgen heeft een felle brand gewoed in een huis in de Stationsstraat in Ieper. Eén bewoner heeft daarbij het leven gelaten.

Het vuur ontstond rond 5 uur woensdagmorgen. Bij aankomst van de brandweer bleken de eerste verdieping en het dakappartement in lichterlaaie te staan. Er was eerst sprake van meerdere vermisten. Uiteindelijk werden vijf bewoners en een brandweerman met lichte verwondingen afgevoerd naar het ziekenhuis.

De hulpdiensten bleven een tijd zoeken naar een vermiste, een vrouw van 40 jaar. Het slachtoffer werd in de woning teruggevonden. Andere bewoners werden opgevangen in woonzorgcentrum Zonnelied.

Intussen blijkt dat de brand een grote ravage heeft aangericht. Het parket stuurde een branddeskundige ter plekke, maar deze expert kan zijn onderzoek 'voorlopig' niet starten wegens het instortingsgevaar. Het labo van de federale gerechtelijke politie stapt eveneens ter plekke af. Er wordt een (speurhond) branddetectiehond ingeschakeld om samen met mensen van het labo uit te zoeken wat de precieze oorzaak is en vooral ook of er geen kwaad opzet is, bijvoorbeeld door eventueel gebruik van brandversnellers. Het parket sluit tot op heden niks uit.

(PJB/WSG/JPT - Foto's WSG)