Huwelijk ontsierd door ongeval met paardenkoets

Redactie KW

Een huwelijk op het stadhuis van Oostende is vrijdag ontsierd door een incident met een paardenkoets. Een 65-jarige vrouw raakte ernstig gewond nadat de paarden plots op hol sloegen.

Het incident gebeurde aan de inkomhal van het stadhuis. Een koppel en de dichte familie was er net aangekomen met de paardenkoets om hun huwelijksplechtigheid te vieren. Toen het huwelijkspaar de koets verliet, liep het echter fout. De paarden sloegen plots op hol, en sleurden een 65-jarige vrouw (Annette P.) op de grond. De dame kwam zwaar ten val, en kreeg de paarden, de koets, en het opstaptrapje achteraan de koets over zich heen. De paardenkoets kwam uiteindelijk zo’n tien meter verder tot stilstand tegen een wagen, die door de klap zwaar beschadigd raakte.

Huwelijk ontsierd door ongeval met paardenkoets

Schepen Martine Lesaffre (Open VLD) zag het ongeval gebeuren door het venster van haar kabinet. “Normaal voltrek ik de huwelijksplechtigheden op het stadhuis, maar deze viering was in handen van collega Hilde Veulemans. Toen ik het paar hoorde toekomen, was ik wel benieuwd en nam ik een kijkje door het venster. Maar al vrij snel zag ik dat het fout liep. Een vrouw, die voor de paarden stond om ze halt te houden, werd onder de dieren gesleurd toen die op hol sloegen. De klap was enorm. Ik belde meteen de hulpdiensten op”, zegt schepen Lesaffre. Het slachtoffer was de zus van de koetsier (Peter P.). “Wellicht zijn de paarden op hol geslagen door het luide applaus van de menigte aan de inkom van het stadhuis. Anders reageren ze nooit zo”, zegt de man aangeslagen. Het slachtoffer raakte zwaargewond en werd afgevoerd naar het AZ Sint-Jan campus Henri Serruysziekenhuis. De paardenkoets kwam uiteindelijk tot stilstand tegen een geparkeerde wagen.

Huwelijk ontsierd door ongeval met paardenkoets

Gevolgen konden groter geweest zijn

De ravage was groot. “Gelukkig stond die wagen daar, of de paarden waren losgelopen naar het kruispunt. Dan waren de gevolgen wellicht nog groter geweest”, zegt schepen Lesaffre. Ook de koets zelf deelde in de brokken. Omdat de koets niet kon getakeld worden werd een geplooide buis naar een metaalbedrijf gebracht om recht te trekken. Voor het huwelijkspaar was het incident een kleine domper op de feestvreugde. Zij zagen zich na de plechtigheid gedwongen om taxi’s te nemen.

(DJ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier