Huis van Jan Verheyen onbewoonbaar na storm

Matthias Feyen
Matthias Feyen Redactie KW

De woning van regisseur Jan Verheyen in Ruddervoorde werd zwaar getroffen door de storm zaterdagnacht.

Een deel van het dak van de regisseur ging eraf en verschillende ramen zijn gesneuveld. “We zijn letterlijk dakloos! Dak omhoog gegaan, ramen er uit geknald, ravage!”, laat zijn echtgenote Lien Willaert weten via Instagram. Het huis is tijdelijk onbewoonbaar verklaard. “We zijn zelf ongedeerd, maar de brandweer heeft ons huis tijdelijk onbewoonbaar verklaard. We zijn de schade aan het opmeten, maar eigenlijk is er geen beginnen aan.”

Jan Verheyen is zwaar onder de indruk van de gebeurtenissen. “Om 4.50 uur brak er een zwaar onweer met hagel los, waarvan iedereen wakker is geworden. Volgens de brandweer is er vervolgens een zeer lokale windhoos over de wijk getrokken, met zeer veel schade tot gevolg. Wij hebben de volle laag gekregen.”

Huis van Jan Verheyen onbewoonbaar na storm

Op foto’s die echtgenote Lien Willaert deelde via sociale media is te zien hoe groot de ravage precies is. Overal ligt glas, geen enkele kamer is gespaard gebleven. “Ons huis is bijna letterlijk opgetild. Het dak is deels verdwenen en alle ramen zijn stuk. Dit zijn beelden die je meestal enkel op televisie ziet.”

(MF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier