Hevige brand in pitazaak in Torhout, tweeling van drie jaar overleden

Foto JS
Redactie KW

In pitazaak The Best Kebab in de Hofstraat in Torhout is dinsdagavond even na 20 uur een zware brand uitgebroken. Een tweeling van drie jaar liep levensbedreigende verwondingen op. De daaropvolgende nacht is één van de broertjes overleden, de volgende dag bezweek ook zijn broertje.

De peuters lagen boven te slapen, toen de brand woedde. Ze dienden door de toegesnelde hulpdiensten gereanimeerd te worden, wat ook lukte. Ze werden in allerijl naar het ziekenhuis gebracht. Eén van de twee broertjes overleed al snel aan zijn verwondingen, woensdagnamiddag kwam dan ook het nieuws dat zijn tweelingbroertje eveneens was bezweken.

Hofstraat afgesloten

Uiteraard ontstond er grote paniek in en om de pitazaak, waar bij het uitbreken van de brand vrij veel volk aanwezig was. De politie sloot de Hofstraat hermetisch af om nieuwsgierigen op afstand te houden en de hulpdiensten de kans te geven hun werk te doen.

De Torhoutse brandweer had het vuur snel onder controle. Er werd nabij het politiekantoor op het Conscienceplein een scherm geplaatst om daarachter de reanimatie voort te zetten. Daarna konden de ambulances de jonge slachtoffers naar het ziekenhuis brengen. De brand is accidenteel ontstaan, er is geen sprake van kwaad opzet.

(JS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier