Live Herbeleef de zondagse storm in West-Vlaanderen

20/11/16 om 11:14 - Bijgewerkt om 19:30

De cyclocross in Koksijde afgelast, uitgerukte bomen... Het stormweer zorgde zondag voor de nodige zorgen in de hele provincie.

Herbeleef de zondagse storm in West-Vlaanderen

© DJ

 • Matthias Feyen

  Aankomst Sint afgelast in Wevelgem

  De aankomst van de Sint in Wevelgem zondag werd afgelast wegens het slechte weer. (SL)

  De aankomst werd afgelast.

  De aankomst werd afgelast. © SL

 • Matthias Feyen

  Stormschade aan fietsenstalling in Poperinge

  De gevel die normaal gezien de fietsenstalling moet beschermen tegen regen en wind, belandde zondagnamiddag door de hevige wind op de grond. Er raakte niemand gewond. (MD)

  Stormschade in Poperinge

  Stormschade in Poperinge © MD

 • Matthias Feyen

  Kitesurfen op de IJzer in Stavele

  Zondagnamiddag hielden twee kiters uit de regio de zee voor bekeken en kwamen ze hun sport beoefenen op de ondergelopen buffers van de IJzer in Stavele bij Alveringem. Er stond wel wat weinig wind voor de kiters (!), maar af en toe lukte het hen toch om een sprongetje te maken. Het duo had heel wat bekijks van wandelaars die deze sport eerder op zee verwachten. (JTV)

  Het duo had heel wat bekijks.

  Het duo had heel wat bekijks. © JTV

 • Matthias Feyen

  Zelfs parking niet veilig voor stormwind in Torhout

  Ook in Torhout is de stormwind zondag flink tekeer gegaan. Groenhovebos werd voor de veiligheid voor wandelaars afgesloten, maar niét de grote parking bij het bos. En net dáár verpletterde een boom een racefiets.

  Gelukkig zat er niemand op de fiets en evenmin bevond er zich iemand op de parking, toen de boom op de tweewieler viel. De waardevolle fiets van het Italiaanse merk Montana stond netjes in het voorziene fietsrek aan de rand van de parking gestald en kreeg de boom met volle kracht over zich heen. Gevolg: hij werd volledig vernield.

  De boom velde een gestalde racefiets op de parking van Groenhovebos.

  De boom velde een gestalde racefiets op de parking van Groenhovebos. © JS

 • Matthias Feyen

  Veel minder toeschouwers voor Sinterklaasparade in Middelkerke

  Ondanks het barre weer en de hevige wind trok de Sinterklaasparade zondagnamiddag toch door de straten van Middelkerke. Langs de weg stonden heel wat mensen de parade te volgen, zij het veel minder dan verwacht gezien de weersomstandigheden.

  >> www.kw.be/middelkerke

 • Arjan Desante

  Stilte na de storm?

  Geen stilte vóór, maar wel na de storm vandaag. De stroom van onheilsberichten lijkt stilaan te stoppen, al hebben de hulpdiensten ongetwijfeld nog steeds de handen vol.

 • Arjan Desante

  Endurance Race in De Panne vond wél plaats

  Van de 1.250 ingeschreven deelnemers zijn er vanmorgen om 11 uur, ondanks het stormweer, toch 850 strandracers effectief gestart. De organisatoren hebben de planning wel aangepast en beslisten om de kidsrace af te gelasten. De jongsten die moedig genoeg waren om het stormweer te trotseren, mochten zich wel aansluiten bij de groep volwassen deelnemers. Ook daar werd beslist om het parcours in te korten tot één ronde.

  Toch bleef het een heel lastige race, door de loodzware weersomstandigheden. De renners probeerden dicht bij elkaar te rijden om zo een weg te vinden tussen het opstuivende zand. Net als vorig jaar ging de zege naar een Nederlander: Richard Jansen, die zich pas last minute aan de inschrijvingsbalie meldde, won. Timothy Dupont, anderhalve week geleden nog gekozen als Ijzeren Briek bij KW, werd net als vorig jaar tweede. (M. VDP)

  De West-Vlaamse profwielrenner Timothy Dupont werd net als vorig jaar tweede.

  De West-Vlaamse profwielrenner Timothy Dupont werd net als vorig jaar tweede. © Foto M. VDP

 • Arjan Desante

  Boom waait op rijdende bestelwagen

  Langs de Moerkerkse Steenweg in Sint-Kruis bij Brugge is deze middag een boom op een rijdende auto gewaaid. De boom vernielde de volledige voorruit, maar als bij wonder kwamen de inzittenden er zonder kleerscheuren vanaf.

  Volgens de eerste vaststellingen was het een grote eik die het omstreeks 13.30 uur begaf onder de felle wind. Het gevaarte viel op enkele kleinere bomen en zorgde voor een domino-effect. Een kleinere boom begaf het onder de druk en vloog tegen een rijdende bestelwagen. De bestuurder van het voertuig kwam pas tientallen meters verder tot stilstand. Als bij wonder raakten de inzittenden niet gewond. Volgens enkele getuigen werd het Engelstalige koppel onder het glas uit hun bestelwagen gehaald. Ze verkeren in shock en kregen de nodige begeleiding. De takeldienst kwam ter plaatse om het verhakkelde voertuig weg te takelen. De politie regelde het verkeer in afwachting van de komst van de brandweer om de weg op te ruimen. (MM)

  Het Engelstalige koppel was erg geschrokken door het voorval.

  Het Engelstalige koppel was erg geschrokken door het voorval. © Foto MM

 • Arjan Desante

  Instabiele stelling in Blankenberge

  De stelling aan serviceflats De Westpoort in Blankenberge, op de hoek van de Waterkasteelstraat en Sergeant De Bruynestraat, diende door het stormweer verstevigd te worden. De politie had daarom de buurt afgezet. Een plank was immers al naar beneden gewaaid. Ondertussen is alles onder controle. (MM)

  De situatie is inmiddels onder controle.

  De situatie is inmiddels onder controle. © Foto MM

 • Lieven Mathys

  Hoe zit dat nu écht met dat noodweer?

  Eerder deze week lichtte comediant Piet De Praitere (Bevergem) het noodweer al toe aan de hand van zijn typetje Etienne Met Het Open Verhemelte.

 • Lieven Mathys

  Minister Hilde Crevits: "Respect voor de hulpdiensten"

 • Lieven Mathys

  Zo ziet de storm eruit

  Je kan de storm hier zien evolueren

  Storm in beeld

  Storm in beeld © KW

 • Arjan Desante

  Krachtvoer voor Klaas Vantornout

  De Torhoutse veldrijder moet straks niet in de Koksijdse duinen ploeteren en besloot zijn sportmaaltijd dan maar te ruilen voor een lekkere portie stoofvlees met frieten.

 • Lieven Mathys

  VIDEO Brandweer moet dakgoot beveiligen

  De brandweer van Oostende moest tussenkomen in de Kapellestraat. Een stuk dakgoot was er weggewaaid. De brandweer kwam de schade herstellen en de dakgoot beveiligen. (DJ)

 • Arjan Desante

  Ook door Deerlijk raast het stormweer

  Op diverse plaatsen in de gemeente lagen stukken plastic, reclamepanelen, afvalzakken en signalisatiebordjes op de weg. In de Kleine Klijtstraat waaide een populier om. De boom versperde de rijweg. Voor de weggebruikers was het rechtsomkeer geblazen. De brandweer ruimde de boom op.

  Langs de Commandant Ameyestraat kwamen enkele werfhekkens op straat terecht. Ze werden uit veiligheid niet meer meteen teruggeplaatst. Andere hekkens bij de afbraak van het fabrieksband werden zondagvoormiddag door werknemers van de slopingsfirma extra vastgemaakt met plastic linten en touwen. In de namiddag bleef de storm maar razen zodat bijkomende schade niet uitgesloten is. (MV)

  De werfhekkens in de Ameyestraat werden extra aan elkaar bevestigd.

  De werfhekkens in de Ameyestraat werden extra aan elkaar bevestigd. © Foto MV

 • Arjan Desante

  Tough day at the office bij de NMBS

  Op heel wat plaatsen, ook buiten onze provincie, is het treinverkeer ernstig verstoord vandaag. Tussen Deinze en Tielt belandde een boom op de sporen, maar intussen is er wel alweer even (beperkt) verkeer mogelijk.

 • Lieven Mathys

  Meteorologist: "Storm op zee stilaan over hoogtepunt heen"

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!