Grote zoekactie naar twee mannen na nachtelijk zwempartijtje in zee

Seaking, politie en brandweer zochten naar de twee mannen. © JT
Redactie KW

Zaterdagavond laat omstreeks 23 uur wilden twee mannen van 40 en 54 jaar een partijtje gaan zwemmen ter hoogte van het Zavelplein in Koksijde-Bad. Het leidde tot een heuse zoekactie…

De twee mannen hadden samen met hun familie een feestje gebouwd en wilden blijkbaar wat afkoelen. Maar omdat de twee erg lang wegbleven en ondertussen niets meer van zich lieten horen werd de familie ongerust en alarmeerde de hulpdiensten.

De brandweer plaatste een tent om de zoekactie te coördineren tussen de Seaking, de Brandaris uit Nieuwpoort het MRCC van Oostende en de politie die met een drietal voertuigen ter plaatse kwam.

Terwijl de zoekactie bezig was, kwamen de twee mannen de dijk opgewandeld om zich naar hun appartement te begeven. “Ze werden echter onderschept door de politie en moesten een verklaring afleggen”, volgens luitenant Rudy Blondé van de Koksijdse brandweer.

De zoekactie lokte heel wat nieuwsgierige wandelaars naar de zeedijk ter hoogte van de interventie.

Kind spoorloos

In de late namiddag was er ook reeds een zoekactie op het strand van De Panne naar een verloren gelopen kind. De begeleiders sloegen alarm toen ze wilden vertrekken en merkten dat er een kind ontbrak.

Het werd een hele tijd later gezond en wel terug gevonden in het Franse Bray-Dunes, een vijftal kilometer van De Panne waar het zijn opwachting maakte in het politiekantoor.

(JT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier