Gezin zoekt getuigen na ongeval met vluchtmisdrijf

Vanessa, dochter Florence en Christof: "Het glas ligt overal in de wagen verspreid." © NVH
Redactie KW

In de Gullegemstraat in Heule gebeurde in de nacht van donderdag op vrijdag een verkeersongeval met vluchtmisdrijf.

In de nacht van donderdag op vrijdag veroorzaakte een wagen een verkeersongeval met materiële schade in de Gullegemsestraat in Heule. De bewoners Vanessa Kinds (42) en Christof Samyn (42) en hun kinderen werden gewekt door het lawaai. “Rond 1.45 uur hoorde ik een luide knal”, zegt Christof. “Toen ik naar buiten rende, zag ik meteen welke ravage was aangericht. Een paaltje dat voor onze oprit staat, met daarop de straatnaam, stak recht in onze auto. Het bord heeft een autoruit kapotgeslagen, met veel schade tot gevolg.”

De politie kwam meteen ter plaatse en doet nu verder onderzoek. “We staan niet helemaal machteloos, want we hebben heel wat kapotte auto-onderdelen zoals een mistlicht, een deel van een richtingaanwijzer en een stuk van de bumper gevonden”, zegt Christof. “Ik heb intussen al wat opzoekingswerk gedaan en blijkbaar zijn de stukken van een Renault Kangoo. Andere mogelijkheden zijn Renault Megane en Trafic. Van het merk ben ik overtuigd, want dat staat vermeld op de onderdelen. De politie heeft de stukken meegenomen voor verder onderzoek.”

Niet te laat voor aangifte

Het gezin wil een oproep doen naar de dader of naar getuigen. “We zijn niet kwaad want zoiets kan iedereen overkomen”, zegt Vannessa. “Maar neem dan tenminste je verantwoordelijkheid. Het is nog niet te laat om aangifte te doen. Het zou ons een pak tijd, geld en kopzorgen besparen.”

Als de dader zich niet meldt, wacht het gezin nog een gepeperde rekening. “De autoruit, deur en het dak van de wagen zijn beschadigd. Dat zijn kosten waar we helaas zelf mogen voor opdraaien. Het is de eerste keer in 17 jaar dat zoiets gebeurt, hopelijk ook de laatste keer.”

Tips (ook anoniem) zijn welkom bij Vanessa via 0478 24 21 09.

(NVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier