Gezin is alles kwijt na brand, maar brandweer kon wel asurne van doodgeboren kindje redden

Redactie KW

De woning van het gezin van Thomas en Daylin uit Poperinge ging dinsdagnacht in de vlammen op.

Dinsdagavond kreeg de brandweer om 23.30 uur een oproep voor een brand in een woning langs de Abeelseweg in Poperinge. Bij hun aankomst merkten ze dat het huis in lichterlaaie stond. Bewoners Thomas Heyte en Daylin Bauters waren met hun tweejarig zoontje Otis net op tijd naar buiten kunnen vluchten waardoor niemand gewond raakte. “

“De brandweermannen deden er alles aan om de plaats waar de urne stond in het huis te blussen”

“Zowat al onze bezittingen zijn in de vlammen opgegaan”, zucht Thomas. “Mijn vinylcollectie, muziekinstallatie, veel collages, tekengerief en kunstwerken… Ook aandenkens uit Costa Rica, het geboorteland van Daylin, gingen in de vlammen op.”

“Het belangrijkste is echter dat ons zoontje en wijzelf ongedeerd zijn”, vult Daylin aan. “Het is emotioneel al een moeilijke periode voor ons, vorige maand werd ons tweede kindje na 23 weken zwangerschap doodgeboren. We vreesden dat de urne ook in de vlammen zou opgaan. De brandweermannen deden er alles aan om de plaats waar de urne stond in het huis te blussen, en uiteindelijk konden ze de urne uit de brand halen. We willen dan ook graag de brandweermannen en de politie bedanken voor hun prima werk, steun en kalmerende woorden.”

Intussen wordt het drietal opgevangen door de ouders van Thomas en familieleden. Ze krijgen ook heel veel spullen aangeboden. De familie van het jonge koppel denkt eraan om een benefiet te organiseren.

(APP/AHP)

>> Wie steun of hulp wil bieden, kan het getroffen gezin bereiken via bautersdaylin@gmail.com.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier