Gewonde bij zware botsing op zwart punt in Kortrijk

Redactie KW

Vrijdagavond heeft zich opnieuw een zwaar verkeersongeval voorgedaan op het kruispunt van de R8 met de Zandbergstraat in Kortrijk. Daarbij viel een gewonde.

Toen een bestuurder vanuit de richting Den Hert de R8 volgde en het kruispunt wilde dwarsen met de Zandbergstraat, kwam deze in aanrijding met een witte personenwagen die van links uit de tegenovergestelde rijrichting van de R8 kwam gereden en op het kruispunt wou keren om opnieuw de R8 te kunnen oprijden in de richting van Kortrijk.

Door de zware klap werd de witte wagen weggeslingerd, met zijn achterkant tegen de woning op de hoek van de R8 met de Zandbergstraat. Hierdoor werd de zijgevel van de woning beschadigd en vertoont barsten. Door de klap raakte een van de passagiers gewond, hij werd voor verzorging naar het ziekenhuis overgebracht. De bestuurder en zijn neef, die ook in de witte wagen zaten, bleven ongedeerd, net als de bestuurder van de zwarte wagen.

Gewonde bij zware botsing op zwart punt in Kortrijk

Gezien het kruispunt bezaaid lag met brokstukken en olie kwam de brandweer ter plaatse voor signalisatie en het reinigen van het wegdek. Gedurende enige tijd was enkel de linkerrijstrook beschikbaar in de richting van de R8 naar Kortrijk. De gevel van de hoekwoning hoefde niet gestut te worden. De voorbije jaren was dit kruispunt al vaker het decor van zware ongevallen, waarbij verscheidene gewonden vielen. Ook de zijgevel van de hoekwoning werd al meerdere keren zwaar beschadigd.

(NSK – foto’s NSK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier