Gewonde bij woningbrand in Nieuwenhove, bewoners mogelijk naar hotel

Tom Van Houtte

Het vuur verwoestte dinsdag in de vooravond de keuken van het huis, dat voorts heel wat rook- en blusschade opliep. Bijgevolg is het huis tijdelijk onbewoonbaar verklaard.

Dinsdag kort voor 16.45 uur brak brand uit in de Evarist De Coninckstraat in Nieuwenhove-Waregem. Buurtbewoner en gemeenteraadslid Philip Himpe (CD&V) zag meteen de ernst van de situatie in. “Er moet vuur in de dampkap geslagen zijn.Ik merkte een grote steekvlam en wist meteen hoe laat het was. Ik repte me naar het huis, dat aan mijn tuin paalt, om de bewoners te evacueren.” Een grootmoeder, moeder en haar vijf kinderen werden in veiligheid gebracht. De hulpdiensten ontfermden zich over de oma, die brandwonden aan de ledematen opliep. Een tweetal andere gezinsleden kampten met ademhalingsproblemen.

Desnoods op hotel

Uit voorzorg werden de bewoners van de aanpalende huizen eveneens geëvacueerd. Het gaat om een wijk van de sociale bouwmaatschappij Helpt Elkander. “Het huis is tijdelijk onbewoonbaar, want de keuken is volledig vernield en de andere vertrekken liepen veel rook- en blusschade op”, aldus nog Philip, tevens ondervoorzitter van Helpt Elkander. Samen met het stadsbestuur proberen we nu het gezin een doorgangswoning tijdelijk onderkomen aan te bieden, maar dat is niet eenvoudig, want het heeft de laatste dagen op verschillende plaatsen in de stad gebrand. Desnoods brengen we de getroffenen onder in een hotel.”

(TVW-foto HDV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier