Geslaagde rampoefening in Residentie ‘Ter Dompel’ in Waregem

Redactie KW

In residentie ‘Ter Dompel’, gelegen in de sociale woonwijk ‘Torenhof’ en eigendom van de sociale huisvestingsmaatschappij ‘Helpt Elkander’, werd zaterdagvoormiddag een grote rampoefening gehouden.

Volgens het scenario was brand uitgebroken in een appartement op de achtste verdieping, waarbij een slachtoffer viel en de bewoners van het achtste en negende verdiep geëvacueerd werden naar het naastgelegen ontmoetingscentrum Eikenhove. Tijdens de bluswerken raakte ook een brandweerman gewond, die met behulp van de ladderwagen geëvacueerd werd.

Aanleiding voor het houden van dergelijke oefening zijn de zware en intensieve renovatiewerken die de jongste jaren in zowel de residentie ‘Ter Dompel’ als ‘Ter Beke’ uitgevoerd werden. Na afloop bleek uit de eerste bevindingen dat zowel brandweer, burgemeester als de sociale huisvestingsmaatschappij tevreden zijn omtrent het verloop van de oefening. Hier en daar zijn wat aandachtspunten opgedoken, waarbij het nu de bedoeling is om de werking nog verder te verfijnen.

Het is niet de eerste keer dat er geoefend wordt in dit gebouw. Zo werd recent nog een evacuatieoefening gehouden waarbij de bewoners vooral gesensibiliseerd werden om hun medewerking te verlenen. Ook toen was men tevreden over het verloop van de oefening.

(NDZ -foto NDZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier