Gemeentelijk rampenplan Staden opgeheven

09/06/16 om 14:33 - Bijgewerkt om 14:33

Om 14.00 uur is het gemeentelijk rampenplan in Staden opgeheven. In de voormiddag ontstond er een groot gaslek in het centrum. Ondertussen verloopt het verkeer er opnieuw vlot.

Gemeentelijk rampenplan Staden opgeheven

Het gaslek ontstond om 10.00 uur bij wegenwerken. Een middendrukleiding werd geraakt ter hoogte van het gemeentehuis. Er werd een veiligheidszone van 50 en wat later 80 meter ingesteld. Een vijftigtal bewoners moesten hun huis verlaten. Ook de aanwezigen in het gemeentehuis en op de wekelijkse markt werden geëvacueerd. In totaal ging het om ruim 100 personen.

Rond 13.00 uur was het lek gedicht. De brandweer controleerde de ontruimde woningen. Bewoners konden hun huis ondertussen opnieuw betreden. Het verkeer werd verder uit het centrum geweerd om de controle vlot te laten verloop. Om 14.00 uur werd het centrum dan opnieuw vrijgegeven voor doorgaand verkeer. Het rampenplan werd opgeheven.

(Belga)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!