Geliefde oma bezwijkt aan verwondingen van ongeval vorige maand in Oostkamp

De vrouw kwam in botsing met een wagen op de Europarotonde. © a-JVM
Redactie KW

De 72-jarige vrouw die op 23 juli bij een ongeval betrokken raakte in Oostkamp, is aan haar verwondingen overleden. De vrouw kwam in botsing met een wagen op de Europarotonde en werd in kritieke toestand afgevoerd. “Ze was oma voor iedereen”, klinkt het.

Het ongeval gebeurde ‘s morgens even voor 8.15 uur. Bernise Vanlanduyt (72) uit Oedelem was met de fiets op weg naar haar zoon in Waardamme. Ze fietste zo’n kilometer voor haar man die met de mindervalidescooter achterkwam. Maar op het fietspad op de Europarotonde in Oostkamp ging het fout. Volgens de eerste vaststellingen kwam ze met haar fiets in botsing met de achterbumper van een wagen die rechtsaf wou slaan. Ze kwam zwaar ten val en werd naar het ziekenhuis overgebracht. Daar bezweek ze vrijdag – anderhalve week na het ongeval – aan haar verwondingen.

Ongeval met vluchtmisdrijf?

De bestuurder van de betrokken wagen stopte in eerste instantie niet. Men ging aanvankelijk dan ook uit van een ongeval met vluchtmisdrijf. Aan de hand van camerabeelden kon zijn traject gereconstrueerd worden en vond de politie hem terug. Uit de eerste vaststellingen zou volgens sommige bronnen echter blijken dat de man een aanrijding niet gevoeld kon hebben. “Over de precieze omstandigheden weten wij nog niets”, zegt dochter Nancy Van Moerbeke. “We moeten afwachten tot het onderzoek helemaal is afgerond.”

Vanlanduyt (72) uit Oedelem was met de fiets op weg naar haar zoon in Waardamme.
Vanlanduyt (72) uit Oedelem was met de fiets op weg naar haar zoon in Waardamme.© TLG

Voor de familie komt het verlies van Bernise heel hard aan. Haar man kwam niet veel later bij het ongeval aan. “Dat is een beeld dat hij nooit meer zal vergeten“, zegt dochter Nancy. “Mama was nog heel erg fit en deed nog van alles. Ze ging vaak fietsen zoals die maandagmorgen.”

Oma Van Moerbeke

Bernise was bekend als ‘Oma Van Moerbeke’. Haar dochter omschrijft haar dan ook als een typische oma. “Een heel warme vrouw die voor iedereen ‘oma’ was. Veel mensen kenden haar voornaam zelfs niet. Maar het tekende de manier waarop zij met mensen omging.”

De uitvaart van ‘Oma’ vindt donderdagmorgen om 10 uur plaats in de aula van uitvaartcentrum Timmerman in Loppem.

(TLG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier