Geldboete voor ongeval waarbij TUI-woordvoerder het leven liet

19/06/17 om 17:00 - Bijgewerkt om 16:59

De Veurnse politierechter heeft een 52-jarige vrachtwagenchauffeur veroordeeld tot een geldboete van 3.000 euro, waarvan de helft met uitstel, voor een dodelijk ongeval in Vladslo. De Middelkerkenaar reed met zijn truck de fietsende Jetair- en TUI-woordvoerder Hans Vanhaelemeesch (54) uit Aartrijke aan.

Geldboete voor ongeval waarbij TUI-woordvoerder het leven liet

Op 31 augustus 2016 dwarste de vrachtwagenchauffeur de Wijnendalestraat in Vladslo bij Diksmuide. Tijdens dat manoeuvre om de Houtlandstraat in te rijden kwam Hans Vanhaelemeesch met zijn fiets onder de vrachtwagen terecht. Over de precieze omstandigheden zal altijd enige onduidelijkheid blijven bestaan. Volgens de beklaagde was het slachtoffer immers zelf verantwoordelijk voor het ongeval, door zijn bocht te ruim te nemen. De familie van het slachtoffer stelde daarentegen dat Vanhaelemeesch zijn gebruikelijke route gewoon rechtdoor was.

De politierechter oordeelde dat de vrachtwagenchauffeur in beide gevallen de fietser had moeten opmerken en dat hij dus sowieso voorrang had moeten verlenen. Anderzijds stelde de politierechter vast dat heel wat omstandigheden in het voordeel van de beklaagde pleitten. Zo was hij verblind door de zon, reed hij traag en was hij niet onder invloed.

De vrachtwagenchauffeur werd uiteindelijk veroordeeld tot een geldboete van 3.000 euro, waarvan de helft met uitstel.

(Belga)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!