Geen aanhoudingen in zaak van verdacht overlijden in Zwankendamme

Redactie KW

In de zaak van een verdacht overlijden in Zwankendamme bij Brugge zijn nog geen verdachten aangehouden. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen afdeling Brugge. De man en de vriend van het slachtoffer werden dus vrijgelaten.

Het lichaam van Cindy Vanhilderson (41) werd zondag rond 8 uur door wandelaars gevonden in een gracht in de buurt van de Lisseweegse Steenweg. De vrouw had die nacht carnaval gevierd in Lissewege. De omstandigheden van haar overlijden blijven erg onduidelijk. Op vraag van de onderzoeksrechter wil het parket in het belang van het onderzoek dan ook geen verdere informatie vrijgeven.

Geen aanhoudingen in zaak van verdacht overlijden in Zwankendamme


In het dossier werden de echtgenoot en de nieuwe vriend van het slachtoffer opgepakt. Hun arrestatie werd zelfs met 24 uur verlengd, maar uiteindelijk kwam het niet tot een aanhouding. Beide mannen zijn dan ook weer op vrije voeten.

Geen aanhoudingen in zaak van verdacht overlijden in Zwankendamme


© Foto MVN

Het lichaam van Cindy Vanhilderson werd intussen wel vrijgegeven. De familie mag haar begraven, maar niet cremeren, om eventuele sporen bij latere onderzoekspistes niet voorgoed uit te wissen. Intussen werd ook een boeketje bloemen aan het bruggetje gehangen, waaronder het levenloze lichaam van het slachtoffer werd teruggevonden.

(Belga/MVN/SR/ON – foto’s MVN/Facebook)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier