Gedupeerden ‘Brandverzekering van Wingene’ groeperen zich voor actie

Redactie KW

Het comité ‘Onweerschade’ roept alle mensen die nog schadeclaims hebben tegenover de eertijdse ‘Brandverzekering van Wingene’ samen om actiemogelijkheden te onderzoeken.

De cvba ‘Brandverzekering van Wingene’ – een lokale verzekeraar – is in oktober van vorig jaar vrijwillig ontbonden. De verzekering was in de problemen gekomen nadat drie opeenvolgende rampen de streek van Wingene hadden geteisterd. Er waren de valwinden begin 2014 die heel wat schade veroorzaakten, met Pinksteren volgde een hagelstorm en eind juli kreeg de streek af te rekenen met wateroverlast.

Uitbetaling onzeker

Heel was mensen uit die streek waren verzekerd bij de lokale verzekeraar Brandverzekering van Wingene. Maar de opeenvolgende calamiteiten brachten de verzekeringsmaatschappij in de problemen. De talrijke schadeclaims maakten dat de uitbetaling van de verzekerde risico’s niet meer zeker was.

De verzekeraar heeft de uitbetaling in bepaalde schadedossiers opgeschort, meldt het comité en op 23 oktober van vorig jaar werd beslist om de vennootschap Brandverzekering van Wingene vrijwillig te ontbinden.

Gedupeerden

Het comité roept nu de mensen op die nog een openstaande schadeclaim hebben bij deze verzekeraar. De gedupeerden worden dan samengebracht om te onderzoeken over welke actiemogelijkheden ze beschikken om het claim kracht bij te zetten.

Geïnteresseerden kunnen zich melden op onweerschade@outlook.com. Op 15 maart wordt de lijst afgesloten en eind maart volgt dan een uitnodiging voor een bijeenkomst van de gedupeerden.

(JG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier