Fout manoeuver van vrachtwagen in Markegem : steunbalk ploft in zijgevel

Foto GC © Foto GC
Redactie KW

Brandweerploegen kwamen ter plaatse om de woning te beveiligen. Gelukkig raakte niemand gewond.

Het incident gebeurde kort voor de middag in de Wakkenstraat in Dentergem, in het centrum van Markegem aan de kerk. De chauffeur van een trekker met oplegger, geladen met ‘poutrellen’ of steunbalken, schatte een bocht even verkeerd in. Die raakte eerst met de bestuurderscabine een gevel van een woning in de Wakkenstraat. Hierbij werd een vensterluik afgereden.

De balk kwam in de zijgevel van de woning terecht. (Foto's Geert Carton)
De balk kwam in de zijgevel van de woning terecht. (Foto’s Geert Carton)

Hij reed bij een volgend manoeuver achteruit, maar een van de metalen steunbalken doorboorde daarbij de zijgevel van een woning aan de Dentegemstraat. Twee metselaars die in de buurt aan het werk waren, verwittigden de zoon van de bewoners, die in de buurt een handelszaak heeft.

De ‘poutrelle’, die langer was dan de oplegger, doorboorde de zijgevel. Brokstukken kwamen tot in de slaapkamer van de woning terecht. Brandweerploegen van Aarsele en Tielt zullen de steunbalk doorzagen en daarna de gevel van de recent gerenoveerde woning stutten.

Volgens de buren is deze scherpe bocht in het centrum van Markegem al vele jaren een doorn in het oog. Vaak wordt ook de voorrangsregel niet gerespecteerd, zegt een buurt. (GC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier