Fietsster aangereden in Torhout, chauffeur pleegt vluchtmisdrijf

20/09/16 om 10:32 - Bijgewerkt om 11:41

Een vrouw uit Kortemark is dinsdagochtend op haar fiets aangereden nabij het centrum van Torhout. Ze werd met spoed naar het ziekenhuis afgevoerd.

Fietsster aangereden in Torhout, chauffeur pleegt vluchtmisdrijf

Nancy Vandaele uit Kortemark werkt in De Berkjes, een school voor lager buitengewoon onderwijs in Brugge. Ze fietst er bij mooi weer elke dag naar toe met een elektrische fiets. Goed voor een ritje van ongeveer 50 km heen en terug. Aan het kruispunt van de Kortemarkstraat met de Vredelaan reed ze rechtdoor, om via het centrum richting watertoren te rijden en zo de drukte van de ring wat te vermijden.

Een auto die uit de richting van Kortemark kwam, draaide rechts in naar Lichtervelde en reed haar omver toen zij rechtdoor reed. Ze probeerde de wagen nog te ontwijken, maar dat lukte niet. De auto, waarvan ze zich alleen herinnert dat het een donkere wagen was, reed door en pleegde dus vluchtmisdrijf. Andere aanwezigen snelden ter hulp en verwittigden hulpdiensten en politie. De auto is beschadigd aan de rechter achterflank.

Haar familie doet via Facebook een oproep naar eventuele getuigen. Die mogen zich melden bij de lokale politie.

(FJA/JDK - Foto AFr)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!