Fietser doet oproep tot hoffelijkheid in verkeer na verkeersongeval

Redactie KW

Eén jaar revalidatie en opnieuw leren lopen: dat is het verdict voor de gepensioneerde brandweerluitenant Norbert Vanhoutte (63) na een verkeersongeval in Knokke. Hij roept op tot meer hoffelijkheid in het verkeer.

Een fietstochtje naar de plaatselijke bakker in Knokke kende voor Norbert een wel heel pijnlijke afloop. De man was samen met zijn vriendin op de terugweg naar huis toen het in de Paul Parmentierlaan verkeerd liep. Een auto haalde het koppel in en parkeerde zich enkele tientallen meters verder op het fietspad. “Net op het ogenblik dat we de wagen wilden passeren, gooide die vrouw haar portier zonder kijken open”, zucht Norbert vanop zijn ziekenhuisbed.

De zestiger knalde tegen het portier en kwam met een harde smak tegen het asfalt terecht. Zijn vriendin zag alles gebeuren en verwittigde de hulpdiensten. Het verdict was hard: een gecompliceerde beenbreuk van twintig centimeter. Ondertussen ligt hij al een kleine week in het ziekenhuis. Nu al staat vast dat hij de komende drie maanden niet op zijn been mag steunen en hem nog een revalidatie van ruim een jaar wacht. Ook zal hij opnieuw moeten leren lopen.

“Voorzichtigheid kan veel oplossen”

Vanop zijn ziekenhuisbed doet hij nu een opvallende oproep. “Mensen, wees alstublieft wat hoffelijker in het verkeer. Een kleine onoplettendheid kan heel erg grote gevolgen hebben”, stelt Norbert, die niet alleen de autobestuurders viseert. “Ook de zwakke weggebruiker moet aandacht hebben voor de verkeersregels en deze volgen. Het wederzijds respect in het verkeer is soms ver te zoeken. Een klein beetje meer aandacht en voorzichtigheid van beide kanten zou al heel veel oplossen. Ik neem die dame die het ongeval veroorzaakte niks kwalijk – ook zij was fel onder de indruk – maar als ze één keer had gekeken in haar spiegels, had ze mij zien komen. Een kleine inspanning kan grote veranderingen teweegbrengen”, besluit Norbert.

(MM – Foto MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier