Fietser die onder kusttram belandde, moet 12.000 euro schadevergoeding betalen aan De Lijn

16/06/17 om 22:08 - Bijgewerkt om 22:07

Hij was zelf in levensgevaar, maar moest wel voor de politierechtbank verschijnen omdat hij onder invloed van alcohol fietste.

Fietser die onder kusttram belandde, moet 12.000 euro schadevergoeding betalen aan De Lijn

© BELGA

Een 37-jarige man uit Knokke-Heist moet een schadevergoeding van 12.000 euro aan De Lijn betalen. De man kwam in augustus met zijn fiets in botsing met een tram in de Elisabethlaan in Knokke. Hij was zelf in levensgevaar, maar moest wel voor de politierechtbank verschijnen omdat hij onder invloed van alcohol fietste. De Lijn eiste 12.000 euro van de man om de schade aan de tram te betalen. Een fiks bedrag dat de politierechter integraal toekende.

De Roemeen reed met zijn fiets over een zebrapad op de trambedding. Maar hij merkte een tram - die hij voorrang moest verlenen - te laat op en werd aangereden. De dertiger liep diverse breuken in zijn gezicht en een klaplong op. Hij is tot op vandaag nog steeds niet helemaal hersteld. "Een zeer pijnlijke zaak met enorm zware gevolgen voor die man", vatte zijn advocaat het in de politierechtbank kort samen.

De man werd vervolgd omdat hij met 1,53 promille alcohol in zijn bloed op de fiets zat. Daarvoor kreeg hij van de rechter een boete van 1.200 euro, waarvan de helft voorwaardelijk, en een rijverbod van één maand. Maar vooral de schadevergoeding die hij moet ophoesten zal hem een financiële kater bezorgen.

(TL)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!